Rosto Köfte Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram kıyma
- 1 adet orta boy kurusoğan
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı galete unu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı biber veya domates salçası
- Yarım çay bardağı su
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 su bardağı ılık su
- 1 çay kaşığı tuz
Patates püresi için;
- 4 adet patates
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım tatlı kaşığı karabiber
Rosto Köfte Tarifi Yapılışı
- Uygun bir kap içerisine kıymayı rondodan geçirdiğimiz soğan ve sarımsağı, yumurta, galete unu, baharatları, salçayı ve suyu ekleyip güzelce yoğuralım köftemizi ne kadar çok yoğurursak o kadar lezzetli olur ve dağılma yapmaz.
- Yoğurduğumuz köfteyi buzdolabına koyalım 1 saat dinlensin.
- Tezgahımıza yağlı kağıt serelim dinlenen köftemizi dolaptan alıp yağlı kağıt üzerinde elimizi ıslatarak rolu olacak şekilde yuvarlayalım.
- Yağlı kağıtla birlikte güzelce sardıktan sonra üzerini su ile nemlendirelim.
- 180 derecelik fırında 20 dk pişirelim.
- Fırından çıkardığımız köfteyi soğumaya bırakalım bizde salçalı sosu hazırlıyalım.
- Küçük bir tavaya tereyağı alıp eritelim üzerine salçayı ve tuzu ekleyip kavuralım sıcak suyunu da ekleyip bir taşım kaynayınca ocaktan alalım.
- Soğumuş olan köfteyi yağlı kağıttan çıkarıp bir parmak kalınlığında keselim borcama yerleştirelim.
- Üzerine salçalı sosu döküp 180 derecelik fırına verelim.
- Patates püresini hazırlıyalım haşladığımız patatesleri blendır ile ezelim.
- Üzerine tereyağ ve sütü ekleyip ezmeye devam edelim kıvamı çok katı olursa azar azar süt ilave ederek güzel bir kıvam hazırlıyabilirsiniz tuzunu ve karabiber ide ekledikten sonra rosto köfte ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder