5 Haziran 2021 Cumartesi

Bulgurlu Tavuk Kapama Tarifi

 

Bulgurlu Tavuk Kapama Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet baget
  • 3 su bardağı bulgur
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1.5 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı dolusu köri
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 adet domates kabukları soyulmuş küp doğranmış
  • 3 adet sivri biber
  • Bagetleri ovmak için tuz ve limon

    Bulgurlu Tavuk Kapama Tarifi Yapılışı

  • Önce bagetleri tuz ve limonla ovup yıkayıp süzülmeye bırakıyoruz .
  • Ardından soğanları küp doğrayıp soteliyoruz.
  • Üzerine bagetleri koyup bir iki dakika çeviriyoruz ve salçasını ekleyip kavuruyoruz .
  • Tuz ve baharatlarınıda ekleyip üzerini bir iki parmak geçene kadar su ekliyoruz ve 20 dakika pişmeye bırakıyoruz(kaynamaya başlayınca)
  • Bir borcama yıkayıp kuruttuğumuz bulguru yayıyoruz.
  • Üzerine ince doğranmış biber ve domatesleri serpiştirip bagetleri diziyoruz ve suyunun hepsini üzerine gezdiriyoruz .
  • Ardından 220 derece fırında suyunu tamamen çekene kadar pişiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder