Bulgurlu Tavuk Kapama Tarifi İçin Malzemeler
- 6 adet baget
- 3 su bardağı bulgur
- 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet kuru soğan
- 1.5 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı dolusu köri
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 adet domates kabukları soyulmuş küp doğranmış
- 3 adet sivri biber
- Bagetleri ovmak için tuz ve limon
Bulgurlu Tavuk Kapama Tarifi Yapılışı
- Önce bagetleri tuz ve limonla ovup yıkayıp süzülmeye bırakıyoruz .
- Ardından soğanları küp doğrayıp soteliyoruz.
- Üzerine bagetleri koyup bir iki dakika çeviriyoruz ve salçasını ekleyip kavuruyoruz .
- Tuz ve baharatlarınıda ekleyip üzerini bir iki parmak geçene kadar su ekliyoruz ve 20 dakika pişmeye bırakıyoruz(kaynamaya başlayınca)
- Bir borcama yıkayıp kuruttuğumuz bulguru yayıyoruz.
- Üzerine ince doğranmış biber ve domatesleri serpiştirip bagetleri diziyoruz ve suyunun hepsini üzerine gezdiriyoruz .
- Ardından 220 derece fırında suyunu tamamen çekene kadar pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder