9 Haziran 2021 Çarşamba

Sebzeli Arpa Şehriye Pilavı Tarifi

 

Sebzeli Arpa Şehriye Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 büyük soğan
  • 2 kapya biber (Ben evde kalmadığı için 1 tane kullandım)
  • 2 yeşil biber (Ben evde kalmadığı içim 1 tane kullandım )
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 avuç dere otu (İnce kıyılmış )
  • 1.5 su bardağı arpa şehriye
  • 1 su bardağı tavuk suyu (Tavuk suyu kullanmak istemezseniz yerine normal su kullanın)
  • 2.5 su bardağından biraz fazla su (3 su bardağından 2 parmak eksik su kullandım)
  • Tuz
  • Sıvı yağ

Kullandığım bardak ölçüsü 200 ml 

Sebzeli Arpa Şehriye Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Bütün sebzeleri incecik doğradım, tavaya sıvı yağ ile soğanı ve sarımsağı aktardım, soğanlar pembeleşene kadar 2-3 dakika kavurdum.
  2. Kapya biberi ekledim, 1-2 dakika kavurdum. Yeşil biberi ekledim 2 dakika daha kavurdum.
  3. Yarım bardak şehriyeyi ekledim, rengi dönene kadar (Açık kahverengi olana kadar) kavurdum.
  4. Kalan 1 bardak şehriyeyi ekledim, 2-3 dakika daha kavurdum.
  5. Sıcak suyu ve tuzu ekledim ağzını kapattım, kaynanana kadar büyük ocakta, kaynadıktan sonra en küçük ocağın en kısık ayarında pişirdim.
  6. Suyunu iyice çektikten sonra altını kapattım, 20 dakika dinlendirdim.
  7. Dinlenen pilava kıyılmış dereotunu ilave ettim, iyice karıştırdım, servis ettim. Deneyeceklere afiyet olsun😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder