Sebzeli Arpa Şehriye Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 büyük soğan
- 2 kapya biber (Ben evde kalmadığı için 1 tane kullandım)
- 2 yeşil biber (Ben evde kalmadığı içim 1 tane kullandım )
- 3-4 diş sarımsak
- 1 avuç dere otu (İnce kıyılmış )
- 1.5 su bardağı arpa şehriye
- 1 su bardağı tavuk suyu (Tavuk suyu kullanmak istemezseniz yerine normal su kullanın)
- 2.5 su bardağından biraz fazla su (3 su bardağından 2 parmak eksik su kullandım)
- Tuz
- Sıvı yağ
Kullandığım bardak ölçüsü 200 ml
Sebzeli Arpa Şehriye Pilavı Tarifi Yapılışı
- Bütün sebzeleri incecik doğradım, tavaya sıvı yağ ile soğanı ve sarımsağı aktardım, soğanlar pembeleşene kadar 2-3 dakika kavurdum.
- Kapya biberi ekledim, 1-2 dakika kavurdum. Yeşil biberi ekledim 2 dakika daha kavurdum.
- Yarım bardak şehriyeyi ekledim, rengi dönene kadar (Açık kahverengi olana kadar) kavurdum.
- Kalan 1 bardak şehriyeyi ekledim, 2-3 dakika daha kavurdum.
- Sıcak suyu ve tuzu ekledim ağzını kapattım, kaynanana kadar büyük ocakta, kaynadıktan sonra en küçük ocağın en kısık ayarında pişirdim.
- Suyunu iyice çektikten sonra altını kapattım, 20 dakika dinlendirdim.
- Dinlenen pilava kıyılmış dereotunu ilave ettim, iyice karıştırdım, servis ettim. Deneyeceklere afiyet olsun😊
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder