5 Haziran 2021 Cumartesi

Şekerpare Tarifi

 

Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gr oda ısısında tereyağı ya da margarin
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 2.5 yemek kaşığı irmik
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 adet yumurta bir tanesinin sarısı üzerine ayrılacak
  • 2 su bardağı un

Şerbeti için:

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 dilim limon

    Şekerpare Tarifi Yapılışı

  • Önce şerbeti ocağa koyalım kaynamaya başlayınca içine limon dilimi atıp 2 dakika daha kaynatıp şerbeti soğumaya bırakalım.
  • Diğer taraftan hamur için un hariç bütün malzemeleri kapta güzelce karıştıralım.
  • Unu ekleyelim.
  • Orta yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Elimizle kurabiye şeklini verip tepsiye dizelim.
  • Üstüne yumurta sarısı sürüp çatal ile çizelim.
  • 170 derecede önceden ısıtılmış fanlı fırında üstü güzelce kızarana kadar pişirelim.
  • Fırından çıkan şekerpareleri bir borcama alıp üzerine soğuk şerbeti dökelim.
  • Şerbetini çeksin. Tatlımız hazır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder