Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gr oda ısısında tereyağı ya da margarin
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 2.5 yemek kaşığı irmik
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 adet yumurta bir tanesinin sarısı üzerine ayrılacak
- 2 su bardağı un
Şerbeti için:
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 1 dilim limon
Şekerpare Tarifi Yapılışı
- Önce şerbeti ocağa koyalım kaynamaya başlayınca içine limon dilimi atıp 2 dakika daha kaynatıp şerbeti soğumaya bırakalım.
- Diğer taraftan hamur için un hariç bütün malzemeleri kapta güzelce karıştıralım.
- Unu ekleyelim.
- Orta yumuşak bir hamur elde edelim.
- Elimizle kurabiye şeklini verip tepsiye dizelim.
- Üstüne yumurta sarısı sürüp çatal ile çizelim.
- 170 derecede önceden ısıtılmış fanlı fırında üstü güzelce kızarana kadar pişirelim.
- Fırından çıkan şekerpareleri bir borcama alıp üzerine soğuk şerbeti dökelim.
- Şerbetini çeksin. Tatlımız hazır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder