1 Yaş Butik Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gram tuzsuz tereyağı (Oda sıcaklığında )
- 1 yumurta (Oda sıcaklığında dinlenmiş)
- 1,5 su bardağı pudra şekeri
- Yarım su bardağı mısır nişastası
- Aldığı kadar un (Kontrollü)
- 1 paket vanilya
- Yarım çay kaşığı tarçın (İsteğe bağlı)
- Renkli şeker hamuru
- Su (Şeker hamurunu kurabiyeye yapıştırmak için)
1 Yaş Butik Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Yumuşamış tereyağını ve pudra şekerini stand mikserde krema kıvamına gelinceye kadar çırpıyoruz. Daha sonra tüm kuru malzemeler elenerek yavaşça eklenir.
- Yoğurma aparatıyla çok sert olmayan bir hamur elde edene kadar yoğrulur. Kapalı kapta buzdolabında yarım saat soğutulur.
- İki yağlı kağıt arasında yaklaşık 1 cm kalınlığında merdane ile açıp istenilen kalıp ile kesilir.
- 180 derecede fanlı olarak 10 dakika pişirilir. Altları pembeleşince fırından alınmalıdır.
Not: Şeker hamurlu kurabiye yapımı püf noktaları kurabiye hamuru için kullandığınız tüm malzemelerin oda ısısında olması gerekir. Tarifte de özellikle belirtildiği gibi tereyağı yerine margarin veya başka bir yağ kullanmayı tercih etmemelisiniz. Isıtılmış fırında 10 dakika pişirmeniz yeterli olacaktır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder