2 Haziran 2021 Çarşamba

Simit Poğaça (Harika) Tarifi

 

Malzemeler

Hamuru İçin;

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket instant kuru maya (veya 1 paket yaş maya)
  • 2 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı tozşeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

İçi İçin;

  • Beyaz peynir
  • Maydanoz

Üzeri İçin;

  • Yarım çay bardağı pekmez
  • 1 çay bardağı su
  • 1 su bardağı kavrulmuş susam

    Yapılışı

  • Öncelikle süt ve suyu ılıtın ve uygun bir yoğurma kabı içerisine alın. ( Eğer yaş maya kullanacaksanız bu aşamada yaş maya ve şekeri ilave edip maya kabarana kadar 10. dakika bekletin).
  • Un hariç hamuru için gerekli diğer malzemeleri ekleyin.
  • Son olarak unu da yavaş yavaş ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun.
  • Ele yapışmayan bir kıvam alan hamurunuzun üzerini streçleyip temiz bir bez ile örtün. Sıcak bir ortamda hamurunuz mayalanıp kabarıp iki katına çıkana kadar yaklaşık 1 saat kadar bekletin.
  • Mayalanan hamuru tekrar yoğurup gazını aldıktan sonra tezgaha alın ve toparlayın.
  • Hamuru mümkün olduğunda eşit 12 parçaya ayırın. Her parçayı dıştan içe doğru toparlayıp avuç içerisinde yuvarlayarak iri mandalina büyüklüğünde bezeler yapın.
  • Bezeleri teker teker alıp elinizle bastırarak oval şeklinde açın ve ortasına peynirli karışımdan koyup karşılıklı kenarları kapatın ve ters çevirin.
  • Şekil verdiğiniz hamurlarınızı önce ayrı bir kapta pekmez ve suyu karıştırarak hazırladığımız pekmezli suya sonra susama batırıp yağlanmış tepsiye ek yeri alta gelecek şekilde dizin. Dilerseniz bu aşamada pişirme kağıdı da kullanabilirsiniz.
  • Üzerine şekil vermek için keskin bir bıçakla çok derin olmayan çizikler atın.
  • 10 dakika kadar tepside bekletip önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Nefisss poğaçalarınız hazır. 👌🏻😋

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder