Karadutlu Kesme Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram karadut
- 1 çay bardağı su
- 1 su bardağı nişasta
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- (+4 su bardağına tamamlayacak kadar su)
Beyaz muhallebiye;
- 750 gram süt
- 1 su bardağı nişasta
- 1 su bardağı şeker
Karadutlu Kesme Muhallebi Tarifi Yapılışı
- Karadutlar saplarından ayrılır ve bir çay bardağı su ile ocağa alınır. 15-20 dakika kaynatılır.
- Süzgeçten geçirilerek posası ayrılır.
- Bir su bardağı nişasta ve bir su bardağı şeker karıştırılarak tencereye alınır.
- Süzülen karadut suyu tencereye aktarılır.
- Karadut suyu dahil toplamda dört bardağı olacak şekilde normal su tencereye alınır. Yoğun kıvam alana kadar pişirilir.
- Vanilya eklenip karıştırılır.
- Karadutlu peltenin yarısı şekillendirilecek kalıba aktarılır. Bu sırada başka bir tencereye süt, bir su bardağı nişasta ve bir su bardağı şeker alınır. Yoğun kıvam alana kadar pişirilir.
- Muhallebi sıcakken, kalıptaki karadut peltesinin üstüne aktarılır. Kalan karadut peltesi de üstüne yayılır.
- Uygun bir kaşık kalıbın içinde rastgele gezdirilir. Oda sıcaklığına geldiğinde 2-3 saat dolapta bekletilir.
- Kalıptan ters döndürülerek çıkarılır ve antep fıstığı serpilerek servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder