2 Haziran 2021 Çarşamba

Karadutlu Kesme Muhallebi Tarifi

 

Karadutlu Kesme Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram karadut
  • 1 çay bardağı su
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • (+4 su bardağına tamamlayacak kadar su)

Beyaz muhallebiye;

  • 750 gram süt
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 su bardağı şeker

    Karadutlu Kesme Muhallebi Tarifi Yapılışı

  • Karadutlar saplarından ayrılır ve bir çay bardağı su ile ocağa alınır. 15-20 dakika kaynatılır.
  • Süzgeçten geçirilerek posası ayrılır.
  • Bir su bardağı nişasta ve bir su bardağı şeker karıştırılarak tencereye alınır.
  • Süzülen karadut suyu tencereye aktarılır.
  • Karadut suyu dahil toplamda dört bardağı olacak şekilde normal su tencereye alınır. Yoğun kıvam alana kadar pişirilir.
  • Vanilya eklenip karıştırılır.
  • Karadutlu peltenin yarısı şekillendirilecek kalıba aktarılır. Bu sırada başka bir tencereye süt, bir su bardağı nişasta ve bir su bardağı şeker alınır. Yoğun kıvam alana kadar pişirilir.
  • Muhallebi sıcakken, kalıptaki karadut peltesinin üstüne aktarılır. Kalan karadut peltesi de üstüne yayılır.
  • Uygun bir kaşık kalıbın içinde rastgele gezdirilir. Oda sıcaklığına geldiğinde 2-3 saat dolapta bekletilir.
  • Kalıptan ters döndürülerek çıkarılır ve antep fıstığı serpilerek servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder