Soğuk Baklava (Tadına Doyamayacaksınız) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket hazır baklavalık yufka(475 gr)
- 200 gram tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz
Şerbeti için;
- 2 su bardağı şeker
- 1 su bardağı su
- 1 .5 su bardağı süt
- 1 paket vanilya
Üzeri için;
- 100 gram bitter çikolata
- 2 tatlı kaşığı kakao
- 1 tatlı kaşığı pudra şekeri
Süslemek için;
- Antep fıstığı
Soğuk Baklava (Tadına Doyamayacaksınız) Tarifi Yapılışı
- İlk olarak tereyağımızı eritelim. Üzerindeki köpükleri alalım 1 çay bardağı sıvı yağı ekleyip karıştıralım.
- Baklava yufkamızın üzerine yuvarlak borcamımızı koyalım yuvarlak keselim.
- Borcamımızın altına iki adet yufka serelim. Yağımız ile yağlayalım. Tekrar 2 adet yufka serelim yağlayalım. 20 adet alta her iki yufkada bir yağlayalım. Son yufkayı serince her yerine cevizi serpelim.
- Tekrar 2 adet yufka serelim yağlayalım. 20 adette üst kata yufka kullanıcaz. 2 yufkada bir yağlayalım. (ben parça yufkaları aralara kullandım) son yufkayı da güzelce serelim kenarlarını içe çevirelim.
- Kalan yağımızı baklavanın üzerine dökelim. 5 dakika bekleyip dilimleyelim.
- 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Şerbeti için şekeri ve suyu tencereye alalım ocakta kaynamaya başlayınca altını kapatalım sütü ve vanilyayı ekleyerek karıştıralım ve soğuması için kenarda bekletelim.
- Fırından çıkan baklavamızın ilk sıcaklığı çıkınca üzerine soğuk şerbeti dökelim. (şerbeti 1 saatte çekiyor).
- Şerbeti çekince üzerine kakao ve pudra şekerini karıştırıp küçük bir elekle her yerine gelecek şekilde eleyelim. Üzerine rendelenmiş çikolata serpelim antep fıstığıyla süsleyip 4-5 saat dolapta dinlendirelim.
Dinlenen tatlımız servise hazır deneyeceklere afiyet olsun 🤗.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder