2 Haziran 2021 Çarşamba

Soğuk Baklava (Tadına Doyamayacaksınız) Tarifi

Soğuk Baklava (Tadına Doyamayacaksınız) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket hazır baklavalık yufka(475 gr)
  • 200 gram tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 .5 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya

Üzeri için;

  • 100 gram bitter çikolata
  • 2 tatlı kaşığı kakao
  • 1 tatlı kaşığı pudra şekeri

Süslemek için;

  • Antep fıstığı

    Soğuk Baklava (Tadına Doyamayacaksınız) Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak tereyağımızı eritelim. Üzerindeki köpükleri alalım 1 çay bardağı sıvı yağı ekleyip karıştıralım.
  • Baklava yufkamızın üzerine yuvarlak borcamımızı koyalım yuvarlak keselim.
  • Borcamımızın altına iki adet yufka serelim. Yağımız ile yağlayalım. Tekrar 2 adet yufka serelim yağlayalım. 20 adet alta her iki yufkada bir yağlayalım. Son yufkayı serince her yerine cevizi serpelim.
  • Tekrar 2 adet yufka serelim yağlayalım. 20 adette üst kata yufka kullanıcaz. 2 yufkada bir yağlayalım. (ben parça yufkaları aralara kullandım) son yufkayı da güzelce serelim kenarlarını içe çevirelim.
  • Kalan yağımızı baklavanın üzerine dökelim. 5 dakika bekleyip dilimleyelim.
  • 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
  • Şerbeti için şekeri ve suyu tencereye alalım ocakta kaynamaya başlayınca altını kapatalım sütü ve vanilyayı ekleyerek karıştıralım ve soğuması için kenarda bekletelim.
  • Fırından çıkan baklavamızın ilk sıcaklığı çıkınca üzerine soğuk şerbeti dökelim. (şerbeti 1 saatte çekiyor).
  • Şerbeti çekince üzerine kakao ve pudra şekerini karıştırıp küçük bir elekle her yerine gelecek şekilde eleyelim. Üzerine rendelenmiş çikolata serpelim antep fıstığıyla süsleyip 4-5 saat dolapta dinlendirelim.
  • Dinlenen tatlımız servise hazır deneyeceklere afiyet olsun 🤗.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder