Sömelek Köfte (Kahramanmaraş Yöresine Ait) Tarifi İçin Malzemeler
- 100-150 gram kıyma
- 1 su bardağı köftelik ince bulgur
- 1 su bardağı kaynar su (Bulguru ıslatmak için)
- Yarım su bardağı irmik
- 2 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığından biraz fazla biber salçası
- 1 çay kaşığı (Kimyon, tuz ve karabiber)
Sosu için;
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım çay bardağı su
- Tuz, nane, pulbiber
Üzerine
- 2 diş sarımsaklı yoğurt
Sömelek Köfte (Kahramanmaraş Yöresine Ait) Tarifi Yapılışı
- Bulguru ıslatmak la işe başlayalım. 1 su bardağı ince bulguru 1 su bardağı kaynar su ile ıslatalım.
- Şişmesi için 5 dk bekletelim.
- Ardından, kıyma, yumurta, baharat, irmik salçayı ilave edelim ve yoğurmaya başlayalım.
- Arada elimizi ıslatalım. Çiğ köfte yoğurur gibi baya 10 -15 dk yoğuralım. Elimizle şekilde olduğu gibi şekil verelim.
- Kaynar su olan tencereye köfteleri koyalım. 10 dk pişmesi için yeterlidir.
- Tavaya tereyağını eritip salça ve baharatları ilave edelim karıştıralım. Su ile sulandıralım.
- Köfteleri tavaya alıp karıştıralım sosa servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirelim. Deneyecek olan herkese afiyet olsun 😊.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder