Tam Kıvamında Yoğurtlu Buğday Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı buğday
- 5 su bardağı normal su
- 3 su bardağı et suyu
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- Tuz
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çorba kaşığı un
- 2 çorba kaşığı tereyağ
- 1 çorba kaşığı tereyağ
Tam Kıvamında Yoğurtlu Buğday Çorbası Tarifi Yapılışı
- Bir gece önce buğdayımızı ıslatalım.
- Islattığımız buğdayı 5 su bardağı su ile 30-35 dakika düdüklüde pişirelim.
- Pişen buğdayın içine et suyumuzu ve nohutuda da ekleyip 5-10 dakika daha düdüklünün kapağını kapatmadan pişirelim.
- Bir kabın içine yoğurt ve unu alıp bir miktar suyla çırpalım.
- Çorbamızın suyundan alarak yoğurdunuza ekleyelim ve yoğurdu kesilmemesi için ılıtalım.
- Bu aşamada çırpma teliyle hızlı bir şekilde çırpalım.
- Yoğurdumuzu çorbamıza ekleyelim ve aynı anda çorbayı karıştıralım. Yoksa çorbamız kesilir. Karıştırma işlemini yoğurdu ekledikten sonra kaynayana kadar devam ettiriyoruz.
- Çorbamız kaynadıktan sonra tuzunu ekliyoruz.
- 5 dakika kadar daha çorbamızı kaynatalım ve tavaya tereyağını kızdırıp nanesini ekleyip kavuralım.
- Yağımızı çorbamıza ekleyip ocaktan alalım ve iyice karıştıralım. Afiyet olsun. 😋👌
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder