8 Haziran 2021 Salı

Tam Kıvamında Yoğurtlu Buğday Çorbası Tarifi

 

Tam Kıvamında Yoğurtlu Buğday Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı buğday
  • 5 su bardağı normal su
  • 3 su bardağı et suyu
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • Tuz
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı tereyağ
  • 1 çorba kaşığı tereyağ 

    Tam Kıvamında Yoğurtlu Buğday Çorbası Tarifi Yapılışı

  • Bir gece önce buğdayımızı ıslatalım.
  • Islattığımız buğdayı 5 su bardağı su ile 30-35 dakika düdüklüde pişirelim.
  • Pişen buğdayın içine et suyumuzu ve nohutuda da ekleyip 5-10 dakika daha düdüklünün kapağını kapatmadan pişirelim.
  • Bir kabın içine yoğurt ve unu alıp bir miktar suyla çırpalım.
  • Çorbamızın suyundan alarak yoğurdunuza ekleyelim ve yoğurdu kesilmemesi için ılıtalım.
  • Bu aşamada çırpma teliyle hızlı bir şekilde çırpalım.
  • Yoğurdumuzu çorbamıza ekleyelim ve aynı anda çorbayı karıştıralım. Yoksa çorbamız kesilir. Karıştırma işlemini yoğurdu ekledikten sonra kaynayana kadar devam ettiriyoruz.
  • Çorbamız kaynadıktan sonra tuzunu ekliyoruz.
  • 5 dakika kadar daha çorbamızı kaynatalım ve tavaya tereyağını kızdırıp nanesini ekleyip kavuralım.
  • Yağımızı çorbamıza ekleyip ocaktan alalım ve iyice karıştıralım. Afiyet olsun. 😋👌

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder