Musakka Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet patlıcan
- 300 gram kuzu kıyma
- 1 adet büyük soğan
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet domates
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 çay kaşığı tuz
- Çok az kimyon
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 su bardağı sıcak su
- Sıvı yağ(patlıcanları kızartacak kadar)
Üzeri için :
- 1 domates
- 1 yeşil biber
- 1 kırmızı biber
Musakka Tarifi Yapılışı
- Patlıcanlarımızı alacalı soyarak 1 parmak uzunluğunda dilimliyoruz. Tuzlu suda yarım saat bekletiyoruz.
- Beklemiş olan patlıcanlarımız için kızartacağımız tencereye yağımızı koyuyoruz. Yağımız ısınırken, patlıcanlarımız iyice kuruluyoruz ki kızartırken yağ sıçramasın.
- Kızarttığımız patlıcanları bir borcama koyuyoruz.
- Kıymamızı tavamıza alıyoruz. Suyunu çekene kadar kavuruyoruz. Topaklanmaması için düzenli olarak ezer gibi kavuruyoruz.
- Kavrulan kıymamıza sıvı yağ, biber salçamız ve baharatlarımızı ekleyip kavuruyoruz.
- Soğanımızı ve sarımsağımızı ekleyip kavuruyoruz.
- Yeşil biber ve domatesimizi ekleyip kavuruyoruz.
- Hazır olan kıyma harcımızı patlıcanlarımızın üzerine yerleştirip üzerine salçamızı sıcak suyumuz ile karıştırıp döküyoruz ve üzerine biberlerimiz ile domatesimizi koyup fırına veriyoruz.
- Önceden ısıtılmış 230 derece alt-üst olarak yaklaşık olarak 35 dakika pişiriyoruz.
not : fırın ayarları farklı olabilir. Piştiğini arada kontrol etmeyi unutmayın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder