8 Haziran 2021 Salı

Musakka Tarifi

 

Musakka Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet patlıcan
  • 300 gram kuzu kıyma
  • 1 adet büyük soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı tuz
  • Çok az kimyon
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 su bardağı sıcak su
  • Sıvı yağ(patlıcanları kızartacak kadar)

Üzeri için :

  • 1 domates
  • 1 yeşil biber
  • 1 kırmızı biber

    Musakka Tarifi Yapılışı

  • Patlıcanlarımızı alacalı soyarak 1 parmak uzunluğunda dilimliyoruz. Tuzlu suda yarım saat bekletiyoruz.
  • Beklemiş olan patlıcanlarımız için kızartacağımız tencereye yağımızı koyuyoruz. Yağımız ısınırken, patlıcanlarımız iyice kuruluyoruz ki kızartırken yağ sıçramasın.
  • Kızarttığımız patlıcanları bir borcama koyuyoruz.
  • Kıymamızı tavamıza alıyoruz. Suyunu çekene kadar kavuruyoruz. Topaklanmaması için düzenli olarak ezer gibi kavuruyoruz.
  • Kavrulan kıymamıza sıvı yağ, biber salçamız ve baharatlarımızı ekleyip kavuruyoruz.
  • Soğanımızı ve sarımsağımızı ekleyip kavuruyoruz.
  • Yeşil biber ve domatesimizi ekleyip kavuruyoruz.
  • Hazır olan kıyma harcımızı patlıcanlarımızın üzerine yerleştirip üzerine salçamızı sıcak suyumuz ile karıştırıp döküyoruz ve üzerine biberlerimiz ile domatesimizi koyup fırına veriyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 230 derece alt-üst olarak yaklaşık olarak 35 dakika pişiriyoruz.
  • not : fırın ayarları farklı olabilir. Piştiğini arada kontrol etmeyi unutmayın.

    Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder