7 Haziran 2021 Pazartesi

Tavuklu Çökertme Kebabı Tavuklu Bodrum Kebabı Tavuklu Çentik Kebabı (Ana Yemek) Tarifi

 

Tavuklu Çökertme Kebabı Tavuklu Bodrum Kebabı Tavuklu Çentik Kebabı (Ana Yemek) Tarifi İçin Malzemeler

Marine için malzemeler:

  • 4 adet tavuk sarma kemiksiz hâli 500-600 gram kadar
  • 1 fincan süt
  • Yarım fincan zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 fiske kimyon
  • Tuz

Sos için malzemeler:

  • Sıvı yağ
  • 6-7 çorba kaşığı rendelenmiş domates sosu (ben konserve kullandım)
  • 1-2 diş sarımsak (ufak doğranmış )
  • Tuz
  • Pul biber, karabiber
  • Yoğurtlu ses için malzemeler:
  • 5-6 çorba kaşığı yoğurt
  • 3-4 diş sarımsak (ufak doğranmış )
  • Tuz

Diğer malzemeler

  • 2 büyük patates (çok ince doğranmış )
  • 6-7 dal maydanoz (ince kıyılmış )

    Tavuklu Çökertme Kebabı Tavuklu Bodrum Kebabı Tavuklu Çentik Kebabı (Ana Yemek) Tarifi Yapılışı

  • Tavukları jülyen (ince uzun) şeklinde doğradım, derin kaba marine malzemelerini alıp karıştırdım, tavukları da ekleyip iyice karıştırdım.
  • Marine için tavukların ağzını streçledim, dolapta 1 saat dinlendirdim. (vaktiniz varsa 1-2 gece bekletin, daha lezzetli olur).
  • Patatesleri incecik doğradım, suyun içinde beklettim. ( nişastasını atsın daha çıtır olsun diye suda beklettim).
  • Sos için yağ ve sarımsağı kavurdum, domates sosunu, tuzu, karabiber ve pul biberi ekledim, fotoğraftaki gibi kıvam alıncaya kadar pişirdim.
  • Yoğurt sosu için sarımsak, tuz, yoğurdu iyice çırptım.
  • Patatesleri süzdüm, temiz bezle kuruladım.
  • Yanmaz yapışmaz tavayı harlı ateşte ısıttım, tavayı yağlamadan tavukları tavaya aktardım harlı ateşte tavuğu mühürledim. (marine için yağ kullandığımız için tavaya tekrar yağ koymaya gerek yok).
  • Tavuklar mühürlendikten sonra tavuk pişirdiğim tavayı orta ateşe aldım, kızarana kadar pişirmeye bıraktım.
  • Tavuklar pişerken patatesleri bol yağda iyice kızarttım,.
  • Bütün pişirme işlemleri bittikten sonra servis aşamasına geçtim.
  • Servis için bir tabağa sırayla patatesleri aldım, üzerine yoğurt sosu ekledim, üzerine domates sosunu ekledim, tavukları ekledim.
  • Üzerine maydanoz serptim, servis ettim.Deneyeceklere afiyet olsun😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder