7 Haziran 2021 Pazartesi

Fırın Sütlaç (Tam Kıvamında) Tarifi

 

Fırın Sütlaç (Tam Kıvamında) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 50gr pirinç (1 su bardağının yarısından az)
  • 40gr nişasta (3 yemek kaşığı)
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket süt kreması (100ml)
  • (Nişastayı açmak için yarım çay bardağı süt)
  • (Pirinci pişirmek için 2.5 su bardağı su)

Üzerini süslemek için;

  • Toz fıstık
  • File fıstık
  • Kırılmış fındık içi

    Fırın Sütlaç (Tam Kıvamında) Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak pirinci su ile haşlayın.
  • Pirinçler suyunu çekince sütü ve şekeri ekleyip kaynayana kadar pişirin.
  • Nişasta, yumurta sarısı ve sütü karıştırın. Karışımı sütlaca ekleyin. Ve hızlıca karıştırın. (topak olmaması için hızlı karıştırmak önemli)
  • Ardından kremayı ve vanilyayı ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
  • Sütlaç kaynayınca ocaktan alın.
  • Sütlaç kaselerine sütlacı paylaştırın.
  • Fırın tepsisinin yarısına kadar su doldurun.
  • Sütlaçları tepsiye alın.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, fırının en üst kısmına sütlaçları yerleştirin.
  • 7-8dk sütlaçların üzeri kızarana kadar fırında tutun. Sütlaçlar soğuyunca üzerini dilediğiniz gibi süsleyin. Afiyet olsun. ❤️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder