Fırın Sütlaç (Tam Kıvamında) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 lt süt
- 1 su bardağı şeker
- 50gr pirinç (1 su bardağının yarısından az)
- 40gr nişasta (3 yemek kaşığı)
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- Yarım paket süt kreması (100ml)
- (Nişastayı açmak için yarım çay bardağı süt)
- (Pirinci pişirmek için 2.5 su bardağı su)
Üzerini süslemek için;
- Toz fıstık
- File fıstık
- Kırılmış fındık içi
Fırın Sütlaç (Tam Kıvamında) Tarifi Yapılışı
- İlk olarak pirinci su ile haşlayın.
- Pirinçler suyunu çekince sütü ve şekeri ekleyip kaynayana kadar pişirin.
- Nişasta, yumurta sarısı ve sütü karıştırın. Karışımı sütlaca ekleyin. Ve hızlıca karıştırın. (topak olmaması için hızlı karıştırmak önemli)
- Ardından kremayı ve vanilyayı ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
- Sütlaç kaynayınca ocaktan alın.
- Sütlaç kaselerine sütlacı paylaştırın.
- Fırın tepsisinin yarısına kadar su doldurun.
- Sütlaçları tepsiye alın.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, fırının en üst kısmına sütlaçları yerleştirin.
- 7-8dk sütlaçların üzeri kızarana kadar fırında tutun. Sütlaçlar soğuyunca üzerini dilediğiniz gibi süsleyin. Afiyet olsun. ❤️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder