Taze Soğanlı Pita Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için :
- 6 su bardağı elenmiş un
- 2,5 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı instant maya
- 1 su bardağı kadar sıvı yağ
- Hamuru açmak için biraz un
İç malzemesi :
- 7-8 adet taze soğan
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı un
- 3,4 yemek kaşığı sıvı yağ
En son üzerine :
- 2 yemek kaşığı kızdırılmış tereyağ
- Yarım su bardağı su
Taze Soğanlı Pita Tarifi Yapılışı
- Taze soğanı ince ince doğrayın ve sıvı yağ, tuz, bir kaşık un ile karıştırıp hazır edin.
- Altı bardak unun ortasını havuz gibi açın, üzerine tuzunu serpin, bir çay kaşığı mayayı ilave edin,.
- İki bardak suyunu dökerek yoğurun, gerektikçe bir yarım bardak daha ekleyin, on dakika kadar hamuru özleşinceye kadar yoğurun.
- Hamurdan mandalina büyüklüğünde bir parça ayırın bu parça en üste kapak olarak açılacak, kurumaması için strece sarın.
- Geri kalan hamuru eşit olarak altı bezeye bölerek top top yuvarlayın.
- Tezgâh üzerinde bir bezeyi çok az unlayarak tabak büyüklüğünde açın, üzerine fırçayla bolca sıvı yağ sürün.
- Öteki bezeleride aynı şekilde açarak yağlayın, tepsiye yağlanmış bir hamuru alın, elinizle açtırarak tepsi boyutunda açın.
- İkinci parçayı tekrar tepsinin içindeki açılmış hamurun üzerine alarak yine tekrar açın bütün hamurları aynı şekilde tepsinin içinde üst üste açarak altı hamuru açmış olun.
- Hamurun üzerine soğanlı harcını döküp yayın.
- En son üzerine ayırdığınız bezeyi hafifçe unlayarak oklavayla açın soğan harcının üzerine kapatın ve kıyılarını kıvrım kıvrım bükün.
- Böreğin üzerine yarım çay bardağı su ve iki yemek kaşığı sıvı yağ karıştırıp fırçayla her yerine sürün, önceden ısıtılmış fırında 200 derece de kızarıncaya kadar pişirin.
- Piştikten sonra daha lezzetli olsun derseniz iki kaşık tereyağı eriterek iyice kızdırıp dökebilirsiniz, veya fırından çıkardığınız böreğinizin üzerine elinizle hafifçe su serperek temiz mutfak bezi örterek ılınmaya bırakın, afiyetler olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder