Tepsi Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 700 gram dana kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 6-7 diş sarmısak
- 4-5 adet sivri biber
- 2 adet kapya biber
- 1 tutam maydanoz
- Tuz, kimyon ve pulbiber
Sosu için
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı su
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
Üzeri için
- 1 adet patates
- 2 adet domates
- 2 adet biber
Tepsi Kebabı Tarifi Yapılışı
- Soğan, sarımsak, biber ve maydanozu rondodan geçirip bir kaba alın.
- Kıyma ve baharatları da ilave edin iyice yoğurun.
- Sos malzemelerini karıştırıp 2 yemek kaşığı kadar fırın kabının dibine sürelim ve kıyma harcını tepsinin her yerine eşit şekilde yayalım.
- Bıçak yardımıyla üçgen dilimler şeklinde keselim.
- Patates ve domatesleri yarım ay şeklinde doğrayıp kenarlara yerleştirin, biberleri dilimlerin üzerine 1 er tane dizin.
- Sosu tepsinin her yerine gezdirin.
- 200 derece fırında 50 dakika pişirin. Afiyet şifa olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder