1 Haziran 2021 Salı

Tepsi Kebabı Tarifi

 

Tepsi Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 700 gram dana kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 6-7 diş sarmısak
  • 4-5 adet sivri biber
  • 2 adet kapya biber
  • 1 tutam maydanoz
  • Tuz, kimyon ve pulbiber

Sosu için

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı su
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı

Üzeri için

  • 1 adet patates
  • 2 adet domates
  • 2 adet biber

    Tepsi Kebabı Tarifi Yapılışı

  • Soğan, sarımsak, biber ve maydanozu rondodan geçirip bir kaba alın.
  • Kıyma ve baharatları da ilave edin iyice yoğurun.
  • Sos malzemelerini karıştırıp 2 yemek kaşığı kadar fırın kabının dibine sürelim ve kıyma harcını tepsinin her yerine eşit şekilde yayalım.
  • Bıçak yardımıyla üçgen dilimler şeklinde keselim.
  • Patates ve domatesleri yarım ay şeklinde doğrayıp kenarlara yerleştirin, biberleri dilimlerin üzerine 1 er tane dizin.
  • Sosu tepsinin her yerine gezdirin.
  • 200 derece fırında 50 dakika pişirin. Afiyet şifa olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder