Hamsiköy Sütlacı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 lt süt
- Yarım su bardağı pirinç
- 1.5 su bardağı su
- 1 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- 1 yumurta
- 1 paket vanilya
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1 çay bardağı su
Üzeri için
- Kavrulmuş fındık
Hamsiköy Sütlacı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle sütü tencereye koyup ocağın altını açalım.
- Süt kaynayana kadar başka bir tencerede pirinci 1 buçuk su bardağı su ile pişirelim.
- Pirinç lapalaşınca kaynayan sütün içine pirinci ve şekeri ilave edelim kaynatmaya devam edelim.
- Bir kaseye yumurta sarısı ,1 yemek kaşığı un nişasta ve 1 çay bardağı su, tuz koyup karıştıralım.
- Hazırladığımız karışımı sütlaca ekleyelim hızlıca karıştıralım. Bu şekilde de 10 dakika kaynatıp vanilyayı ilave edip ocağı kapatalım.
- Sütlacı kaselere bölelim.
- Fırın tepsisine kaseleri yerleştirip tepsiye su koyalım.
- 200 derece fırında sütlaçların üstü kızarana kadar pişirelim.
- Soğuduktan sonra üzerine bol fındıkla servis edelim. Deneyenlere afiyet şifa olsun ❤️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder