Yulaflı Fit Pizza (Kahvaltılık Ana Yemek Çayın Çanına Fit Tarif) Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru İçin Malzemeler
- 1 yumurta
- 2 çorba kaşığı süt yada yoğurdun sulu kısmı
- 3-3.5 silme çorba kaşığı yulaf ezmesi (Robottan çekilmiş hâli yarım su bardağı olacak)
- Tuz (Ben yarım çay kaşığından az kullandım)
- 1-1.5 çay kaşığı kabartma tozu
Üzeri İçin
- 1 küçük biberin yarısı (İncecik doğranmış)
- 1 küçük kapya biberin yarısı (İncecik doğranmış)
- 2 ince dilim sucuk (Minicik doğranacak)
- 3 adet zeytin (İnce doğranmış)
- Yarım küçük mantar (İncecik doğranmış )
- 2 ince dilim kaşar peyniri ya da 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri (Rendelenmiş hâli çeyrek su bardağı kadar olacak )
Pişirirken
- 1 tatlı kaşığı kadar sıvı yağ (tavayı yağlamak için)
- Kullandığım bardak ölçüsü 200 ml
Yulaflı Fit Pizza (Kahvaltılık Ana Yemek Çayın Çanına Fit Tarif) Tarifi Yapılışı
- Pizzada kullanacağım malzemeleri incecik doğradım. Peyniri rendeledim. Yulaf ezmesini robottan çektim, un haline getirdim.
- Bir kasede yumurtayı tuzu, sütü iyice çırptım, kabartma tozunu ekledim, karıştırdım. Yulaf ezmesini ekledim, iyice karıştırdım.
- Yanmaz yapışmaz tavaya yağı aktardım, her yerine iyice yaydım.
- Hamuru tavaya aktardım, ağzını kapattım, en küçük ocağın en kısık ayarında 3-4 dakika altı kızarana kadar pişirdim. Hamurun üstü göz göz oluyor, rengi matlaşıyor (17 cm’lik tava kullandım)
- Tavayı ocağın üzerinden aldım. Bir tabak yardımıyla pizza hamurunu ters çevirdim, pişmeyen yüzü tavanın tabanına gelecek şekilde tekrar tavaya aktardım.
- Pizza hamurunun pişen yüzüne sırayla peynirin yarısını koydum, sucuğu, zeytini, biberi, mantarı ve kalan kaşar peynirini ekledim (Bu işlemi hamur soğumadan seri şekilde yapmalıyız)
- Tavanın ağzını tekrar kapattım en küçük ocakta en kısık ayarda hamurun ikinci yüzü kızarıp kaşarlar iyice eriyene kadar 5-6 dakika pişirip dilimledim, servis ettim😊 Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun😊
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder