7 Haziran 2021 Pazartesi

Kalbura Bastı Tatlısı Tarifi

 

Kalbura Bastı Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gram margarin
  • 1 çay barağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 paket şekerli vanilin
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un
  • 5 yemek kaşığı dolusu irmik
  • 1.5 su bardağı bıçak ile kıyılmış ceviz içi
  • 1 çay, kaşığı karbonat (Üzerine bir kaç damla limon suyu)

Şerbet İçin

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 dilim limon

Petek dokulu nihale yapma aşaması için  

Kalbura Bastı Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle şerbetimizi yapıyoruz ve soğuk olması önemli derin tencereye toz şeker ve suyunu ilave edip eriyene kadar karıştırıp sonra ocağa alıyoruz 15 dakika kaynadıktan sonra limon sıkıp 5 dakika sonra kapatıp soğutuyoruz.
  2. Oda ısısında olmalı büyün malzemeler margarine yumurta yoğurt sıvı yağ ekliyoruz güzelce karıştırıyoruz irmik ilave edip iyice harmanlıyoruz.
  3. Daha sonra kabartma tozu, şekerli vanilini ekliyoruz karbonata limon sıkıp köpürünce onu da ilave edip unu dengeli şekilde ekleyerek yoğuruyoruz.
  4. Cevizleri bıçak ile çok küçük olmayacak şekilde kıyıyoruz. Ben 24 e yakın beze aldım daha sonra petek dokulu nihale ile yapımı pratik bezeyi nihaleye yerleştiriyoruz.
  5. İçine alabildiğine ceviz içi koyup dikkatli şekilde çıkartıp yağlı kağıt serili tepsiye yerleştiriyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecede fırında pişiriyoruz.
  6. Fırından çıkarınca 5 dakika ilk sıcağı, çıkınca buz gibi soğuk şerbeti döküyoruz. Arada ters düz edip şerbeti her yerine gelmesini sağlıyoruz 2 saat dinlendiriyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder