Kalbura Bastı Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 150 gram margarin
- 1 çay barağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 yumurta
- 1 paket şekerli vanilin
- Yarım paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un
- 5 yemek kaşığı dolusu irmik
- 1.5 su bardağı bıçak ile kıyılmış ceviz içi
- 1 çay, kaşığı karbonat (Üzerine bir kaç damla limon suyu)
Şerbet İçin
- 3 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- 1 dilim limon
Petek dokulu nihale yapma aşaması için
Kalbura Bastı Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle şerbetimizi yapıyoruz ve soğuk olması önemli derin tencereye toz şeker ve suyunu ilave edip eriyene kadar karıştırıp sonra ocağa alıyoruz 15 dakika kaynadıktan sonra limon sıkıp 5 dakika sonra kapatıp soğutuyoruz.
- Oda ısısında olmalı büyün malzemeler margarine yumurta yoğurt sıvı yağ ekliyoruz güzelce karıştırıyoruz irmik ilave edip iyice harmanlıyoruz.
- Daha sonra kabartma tozu, şekerli vanilini ekliyoruz karbonata limon sıkıp köpürünce onu da ilave edip unu dengeli şekilde ekleyerek yoğuruyoruz.
- Cevizleri bıçak ile çok küçük olmayacak şekilde kıyıyoruz. Ben 24 e yakın beze aldım daha sonra petek dokulu nihale ile yapımı pratik bezeyi nihaleye yerleştiriyoruz.
- İçine alabildiğine ceviz içi koyup dikkatli şekilde çıkartıp yağlı kağıt serili tepsiye yerleştiriyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecede fırında pişiriyoruz.
- Fırından çıkarınca 5 dakika ilk sıcağı, çıkınca buz gibi soğuk şerbeti döküyoruz. Arada ters düz edip şerbeti her yerine gelmesini sağlıyoruz 2 saat dinlendiriyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder