1 Haziran 2021 Salı

Zeytinyağlı Enginar Dolması Tarifi

 

Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet soğan
  • 1 kase garnitür (ben 500g hazır garnitür kullandım)
  • 6 adet konserve enginar
  • Yarım çay bardağı sıcak su

Sosu için;

  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet limon suyu
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için;

  • Dereotu

    Yapılışı

  • İlk olarak yemeklik doğradığınız ya da tercihe bağlı robotta çektiğimiz soğanları, 2 yemek kaşığı zeytinyağı koyduğumuz tencerede pembeleşinceye kadar kavuralım. Kapaklı bir tavanız varsa onunla da yapabilirsiniz.
  • Üzerine garnitürü ilave edip 2-3 dakika daha karıştırarak kavuralım.
  • Ayrı bir kaseye aldığımız zeytinyağı içerisine limon suyunu, tuz ve  şekeri karıştırarak sosumuzu hazırlayalım.
  • Daha sonra enginarlarımızı çukur kısmı aşağıya bakacak şekilde tenceremize yerleştirelim ve üzerine sosumuz ile sıcak suyu gezdirelim.
  • Tenceremizin kapağını kapatalım, kaynayana kadar orta ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte 25 dakika enginarlar pişene kadar haşlayalım. Sık sık kontrol ederek dağılmamasını sağlayın.
  • Enginarlarımız piştikten sonra ocağın altını kapatalım ve soğumaya bırakalım.
  • Soğuduktan sonra servis tabağına aldığımız pişmiş enginarların içerisine hazırladığımız iç malzemesinden dolduralım.
  • Dereotu ve isteğe bağlı limonla süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder