Malzemeler
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet soğan
- 1 kase garnitür (ben 500g hazır garnitür kullandım)
- 6 adet konserve enginar
- Yarım çay bardağı sıcak su
Sosu için;
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet limon suyu
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için;
- Dereotu
Yapılışı
- İlk olarak yemeklik doğradığınız ya da tercihe bağlı robotta çektiğimiz soğanları, 2 yemek kaşığı zeytinyağı koyduğumuz tencerede pembeleşinceye kadar kavuralım. Kapaklı bir tavanız varsa onunla da yapabilirsiniz.
- Üzerine garnitürü ilave edip 2-3 dakika daha karıştırarak kavuralım.
- Ayrı bir kaseye aldığımız zeytinyağı içerisine limon suyunu, tuz ve şekeri karıştırarak sosumuzu hazırlayalım.
- Daha sonra enginarlarımızı çukur kısmı aşağıya bakacak şekilde tenceremize yerleştirelim ve üzerine sosumuz ile sıcak suyu gezdirelim.
- Tenceremizin kapağını kapatalım, kaynayana kadar orta ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte 25 dakika enginarlar pişene kadar haşlayalım. Sık sık kontrol ederek dağılmamasını sağlayın.
- Enginarlarımız piştikten sonra ocağın altını kapatalım ve soğumaya bırakalım.
- Soğuduktan sonra servis tabağına aldığımız pişmiş enginarların içerisine hazırladığımız iç malzemesinden dolduralım.
- Dereotu ve isteğe bağlı limonla süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder