Malzemeler
(kullanılan su bardağı 200ml)
- 500 gr kemiksiz tavuk but
Marine sos için:
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Çeyrek çay kaşığı karabiber
Diğer malzemeler:
- 400 gr mantar
- 1 adet kuru soğan (orta boy)
- 1 adet kırmızı kapya biber (orta boy)
- 1 adet yeşil köy biberi (büyük boy)
- 1,5 çay kaşığı tuz
- Çeyrek çay kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı un (tepeleme)
- Yarım su bardağı süt
Üzerine :
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı
- Öncelikle tavukları marine edelim.
- Tavukların üzerine tuz, karabiber ve kırmızı toz biberini serpelim.
- 3 yemek kaşığı da sıvı yağ dökelim.
- Tavukları üst üste alıp ovalayarak baharatların tavuğa işlemesini sağlayalım. Ardından bir kenarda sebzeleri hazırlayana kadar dinlendirelim.
- Tavuklar dinlenirken sebzeleri hazırlamaya geçelim.
- 1 adet soğanı yemeklik doğrayalım. Biberleri de küçük dilimlere ayıralım.
- Mantarları da ince ince dilimledikten sonra pişirme aşamasına geçebiliriz.
- Uygun bir tavayı ocağa alıp iyice ısısını bekleyelim.
- Isındığında tavukları tavaya alıp yüksek ateşte her iki tarafını da 1-2dk mühürleyelim.
- Daha sonra ocağın altını kısalım.
- Kısık ateşte ara ara çevirerek tavukları pişirelim.
- Pişen tavukları bir tabağa alalım.
- Aynı tavaya soğanları ilave edip 3-4dk kavuralım.
- Arkasından biberleri kavurmaya devam edelim. 2-3dk sonra mantarları ilave edelim.
- 1, 5 çay kaşığı tuz ve çeyrek çay kaşığı karabiber ekledikten sonra mantarlar suyunu salıp çekene kadar yaklaşık 12dk pişirelim.
- 2 yemek kaşığı un ilave edip 1-2dk daha kavurduktan sonra yarım su bardağı süt ilave edelim.
- Harcımız kıvam alana kadar yaklaşık 2-3dk daha karıştırarak pişirelim ve ocaktan alalım.
- Fırın kabına tavukları dizelim. Tavukların üzerine mantarlı harçtan yerleştirelim.
- Harcın üzerine de rendelenmiş kaşar peyniri ekleyelim.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kaşarlar eriyip üzeri kızarana kadar pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder