1 Haziran 2021 Salı

Mantarlı Tavuk Sandal Tarifi

 

Malzemeler

(kullanılan su bardağı 200ml)

  • 500 gr kemiksiz tavuk but

Marine sos için:

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Çeyrek çay kaşığı karabiber

Diğer malzemeler:

  • 400 gr mantar
  • 1 adet kuru soğan (orta boy)
  • 1 adet kırmızı kapya biber (orta boy)
  • 1 adet yeşil köy biberi (büyük boy)
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • Çeyrek çay kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı un (tepeleme)
  • Yarım su bardağı süt

Üzerine :

  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

    Yapılışı

  • Öncelikle tavukları marine edelim.
  • Tavukların üzerine tuz, karabiber ve kırmızı toz biberini serpelim.
  • 3 yemek kaşığı da sıvı yağ dökelim.
  • Tavukları üst üste alıp ovalayarak baharatların tavuğa işlemesini sağlayalım. Ardından bir kenarda sebzeleri hazırlayana kadar dinlendirelim.
  • Tavuklar dinlenirken sebzeleri hazırlamaya geçelim.
  • 1 adet soğanı yemeklik doğrayalım. Biberleri de küçük dilimlere ayıralım.
  • Mantarları da ince ince dilimledikten sonra pişirme aşamasına geçebiliriz.
  • Uygun bir tavayı ocağa alıp iyice ısısını bekleyelim.
  • Isındığında tavukları tavaya alıp yüksek ateşte her iki tarafını da 1-2dk mühürleyelim.
  • Daha sonra ocağın altını kısalım.
  • Kısık ateşte ara ara çevirerek tavukları pişirelim.
  • Pişen tavukları bir tabağa alalım.
  • Aynı tavaya soğanları ilave edip 3-4dk kavuralım.
  • Arkasından biberleri kavurmaya devam edelim. 2-3dk sonra mantarları ilave edelim.
  • 1, 5 çay kaşığı tuz ve çeyrek çay kaşığı karabiber ekledikten sonra mantarlar suyunu salıp çekene kadar yaklaşık 12dk pişirelim.
  • 2 yemek kaşığı un ilave edip 1-2dk daha kavurduktan sonra yarım su bardağı süt ilave edelim.
  • Harcımız kıvam alana kadar yaklaşık 2-3dk daha karıştırarak pişirelim ve ocaktan alalım.
  • Fırın kabına tavukları dizelim. Tavukların üzerine mantarlı harçtan yerleştirelim.
  • Harcın üzerine de rendelenmiş kaşar peyniri ekleyelim.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kaşarlar eriyip üzeri kızarana kadar pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder