Zeytinyağlı Fasülye Dizmesi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo taze fasülye
- 3 orta boy domates
- 1 orta boy kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay bardağı sıvı yağ veya zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tozşeker
- Tuz
Zeytinyağlı Fasülye Dizmesi Tarifi Yapılışı
- Fasülyeleri ilk önce boyuna sonra tencereye göre enine kesiyoruz
- Bir kap içerisinde domates soğan sarımsak ufak şekilde doğrayıp salça yağ tuz şeker koyup karıştıralım.
- Tencerenin ortasına bir domates koyup etrafına fasülyelerin yarısını dizelim.
- Üzerine domates harcının yarısını eşit şekilde yayalım.
- Tekrar kalan fasulyeyi dizip kalan domatesi üzerine verelim.
- Domatesiniz sulu değilse yarım çay bardağı su ilave edip kapağı kapalı şekilde ilk önce orta ateşte kaynayınca kısık ateşte pişirelim.
- Tamamen soğuyunca servis edeceğimiz tabağa ters çevirelim ben bir gece bekletiyorum zeytinyağlı yemekleri daha kıvamlı ve lezzetli oluyor afiyet olsun 🤗
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder