6 Haziran 2021 Pazar

Zeytinyağlı Fasülye Dizmesi Tarifi

 

Zeytinyağlı Fasülye Dizmesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo taze fasülye
  • 3 orta boy domates
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay bardağı sıvı yağ veya zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tozşeker
  • Tuz

    Zeytinyağlı Fasülye Dizmesi Tarifi Yapılışı

  • Fasülyeleri ilk önce boyuna sonra tencereye göre enine kesiyoruz
  • Bir kap içerisinde domates soğan sarımsak ufak şekilde doğrayıp salça yağ tuz şeker koyup karıştıralım.
  • Tencerenin ortasına bir domates koyup etrafına fasülyelerin yarısını dizelim.
  • Üzerine domates harcının yarısını eşit şekilde yayalım.
  • Tekrar kalan fasulyeyi dizip kalan domatesi üzerine verelim.
  • Domatesiniz sulu değilse yarım çay bardağı su ilave edip kapağı kapalı şekilde ilk önce orta ateşte kaynayınca kısık ateşte pişirelim.
  • Tamamen soğuyunca servis edeceğimiz tabağa ters çevirelim ben bir gece bekletiyorum zeytinyağlı yemekleri daha kıvamlı ve lezzetli oluyor afiyet olsun 🤗

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder