Zeytinyağlı Pazı Sarması Tarifi İçin Malzemeler
- 2 bağ pazı
- 3 adet orta boy soğan
- 1 buçuk su bardağı pirinç
- 1 buçuk yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 su bardağı zeytinyağı
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet dereotu
- 1 çay kaşığı dolusu karabiber
- 1 çay kaşığı dolusu kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı dolusu sumak
- 1 çay kaşığı dolusu nane
- 1 çay kaşığı dolusu susam
- Tuz
Üzeri için;
- Yeteri kadar sıcak su
- Zeytinyağı
Zeytinyağlı Pazı Sarması Tarifi Yapılışı
- Pazı yapraklarının sap kısımlarını kesip kenara saplarını ayırın.
- Saplarını da atmayın sapların kavurmasını yapıp tarifini bir sonraki gönderimde anlatıcam.
- Yaprakları yıkayıp suyunu süzdürün.
- Katılda sıcak su kaynatıp uygun bir kaba dökün.
- Pazı yapraklarının bir kısmını alıp sıcak suya koyup 2 – 3 sn bekletip ayrı bir kaba çıkarın.
- Yapraklar çok hassastır dikkatli olun yırtılma olmasın çıkarırken.
- Sıcak sudada fazla bekletmeyin sararken sıkıntı çekersiniz.
- Batırıp alt üst döndürüp çıkarmanız yeterli olacaktır. Tüm yapraklara bu işlemi uygulayın.
- Sıra geldi iç harcını hazırlamaya; Soğanları yemeklik den daha ince olacak şekilde doğrayın bur kava alın.
- Maydanoz ve dereotunu da ince ince doğrayıp üzerine atın.
- Yıkanıp suyu süzülmüş pirinçi baharatları ve geri kalan tüm malzemeleri ekleyip karıştırın.
- Baharatları damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
- Resimlerde gösterdiğim gibi pazı yapraklarını sarıp tencereye dizin.
- Sap kısımlarının olduğu taraf sert oluyor sarmakta zorluk çekmemek için elinizle o kısma bastırıp ezebilirsiniz daha rahat sarılır.
- Biraz zeytinyağı gezdirip üzerini 1 parmak geçecek şekilde sıcak su ekleyip yumuşayana dek orta ateşte 40 – 45 dk kontrollü pişirin.Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🌹.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder