6 Haziran 2021 Pazar

Zeytinyağlı Pazı Sarması Tarifi

 

Zeytinyağlı Pazı Sarması Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 bağ pazı
  • 3 adet orta boy soğan
  • 1 buçuk su bardağı pirinç
  • 1 buçuk yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • 1 çay kaşığı dolusu karabiber
  • 1 çay kaşığı dolusu kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı dolusu sumak
  • 1 çay kaşığı dolusu nane
  • 1 çay kaşığı dolusu susam
  • Tuz

Üzeri için;

  • Yeteri kadar sıcak su
  • Zeytinyağı

    Zeytinyağlı Pazı Sarması Tarifi Yapılışı

  • Pazı yapraklarının sap kısımlarını kesip kenara saplarını ayırın.
  • Saplarını da atmayın sapların kavurmasını yapıp tarifini bir sonraki gönderimde anlatıcam.
  • Yaprakları yıkayıp suyunu süzdürün.
  • Katılda sıcak su kaynatıp uygun bir kaba dökün.
  • Pazı yapraklarının bir kısmını alıp sıcak suya koyup 2 – 3 sn bekletip ayrı bir kaba çıkarın.
  • Yapraklar çok hassastır dikkatli olun yırtılma olmasın çıkarırken.
  • Sıcak sudada fazla bekletmeyin sararken sıkıntı çekersiniz.
  • Batırıp alt üst döndürüp çıkarmanız yeterli olacaktır. Tüm yapraklara bu işlemi uygulayın.
  • Sıra geldi iç harcını hazırlamaya; Soğanları yemeklik den daha ince olacak şekilde doğrayın bur kava alın.
  • Maydanoz ve dereotunu da ince ince doğrayıp üzerine atın.
  • Yıkanıp suyu süzülmüş pirinçi baharatları ve geri kalan tüm malzemeleri ekleyip karıştırın.
  • Baharatları damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
  • Resimlerde gösterdiğim gibi pazı yapraklarını sarıp tencereye dizin.
  • Sap kısımlarının olduğu taraf sert oluyor sarmakta zorluk çekmemek için elinizle o kısma bastırıp ezebilirsiniz daha rahat sarılır.
  • Biraz zeytinyağı gezdirip üzerini 1 parmak geçecek şekilde sıcak su ekleyip yumuşayana dek orta ateşte 40 – 45 dk kontrollü pişirin.Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🌹.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder