Malzemeler
- 4-5 su bardağı un
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı ceviz içi
- 1 su bardağı kuru kayısı
- 1 su bardağı kuru dut
- 1 çay bardağı sıvıyağı
- 150 gram tereyağı
- 2 yumurta
- 1 tatlı kaşığı toz tarçın
- Kabartma tozu
- Vanilya
Yapılışı
- Tereyağı, sıvı yağı, yumurta, pudra şekeri derin bir kapta yoğurun.
- Ardından un, kabartma tozu, toz tarçın, vanilyayı eleyerek ekleyin ve hamur elde edin.
- En son ceviz, küçük doğranmış kuru kayısı, kuru dut, ekleyin her yere eşit gelecek şekilde yoğurun.
- Dondurma kaşığı ile ya da istediğiniz şekiller vererek yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
- Önceden 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dakika kontrol ederek pişirin.
- Sıcaklığı çıktıktan sonra servise hazır. Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder