Ballı Bademli Dondurma Tarifi İçin Malzemeler
- 750 ml süt
- 3 çorba kaşığı salep (Eğer dondurma için kullanılan gerçek salep kullanacaksanız bir çorba kaşığı yeterli)
- 1 tatlı kaşığı efnan bitkisel karışım
- 1 kase bal
- 1 kase badem
Ballı Bademli Dondurma Tarifi Yapılışı
- Sütü tencereye alın. Salep ve efnanı karıştırın.
- Süte ilave edin ve karıştırarak pişirin.
- Kaynayınca altını kapatıp ılımaya bırakın.
- Işıtan süte balımızı ilave edin ve bademleri ekleyip karıştırın.
- Oda sıcaklığına gelen dondurmamızı başka bir kaba alıp dondurucuya alın 3 saat sonra çıkarıp iyice karıştırın tekrar dondurucuya atın.
- Bunu her iki saatte bir yapın. 4 tur bu işlemi yaptıktan sonra dondurmamız sunuma hazır şifa bal olsun deneyeceklere.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder