Tahılsız Glutensiz Yaprak Sarma Tarifi İçin Malzemeler
İç Harcı İçin
- 250 gram kıyma
- 1 biber
- 1 havuç
- 1/2 (yarım) kuru soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- Maydanoz
- Çörek otu
- Karabiber
- Nane
- Tuz
- Zeytinyağı
- 1 çay bardağı kaynar su
- Salamura üzüm yaprağı
- 1 su bardağı kaynar su
Tahılsız Glutensiz Yaprak Sarma Tarifi Yapılışı
- Yemeklik doğradığım soğanı ve minik doğradığım biberi zeytinyağında kavurup salça ve kıymayı ekledim ve suyunu salana kadar kavurdum.
- Soyulmuş ve minik doğranmış domates ve rendelediğim havucu ekleyip pişirmeye devam ettim.
- Karabiber, tuz, naneyi ekleyip kaynar suyu ekledim ve suyunu çekene kadar pişirdim. Maydanozu ekleyip karıştırdım ve ocaktan alıp soğumaya bıraktım.
- Soğuyan iç harcımı yapraklara sardım. En son üzerine limon doğradım ve kaynar su ekleyip pişirdim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder