2 Temmuz 2021 Cuma

Çay Demini Almadan Hazır Dereotlu Poğaça Tarifi

 

Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 5 dal ince kıyılmış dereotu
  •  1 adet yumurta (sarısı üzerine sürmek için ayrılacak)
  •  3 su bardağı un (2 bardaktan sonra kontrollü ekleyin)

Üzeri için;

  • Ayırmış olduğumuz yumurta sarısı
  • Susam
  • Çörekotu

     Yapılışı

  • Tüm malzemeleri yoğurma kabına alıp yumuşak ele yapışmayan hamur elde.
  • Yumurta büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlıyoruz.
  • Yağlanmış tepsiye diziyoruz.
  • Yumurta sarısı sürüp susam ve çörekotu serpip 180 derecelik fırında önceden ısıtılmış 15- 20 dakika kadar kontrollü pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder