Malzemeler
Hamuru için;
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 5 dal ince kıyılmış dereotu
- 1 adet yumurta (sarısı üzerine sürmek için ayrılacak)
- 3 su bardağı un (2 bardaktan sonra kontrollü ekleyin)
Üzeri için;
- Ayırmış olduğumuz yumurta sarısı
- Susam
- Çörekotu
Yapılışı
- Tüm malzemeleri yoğurma kabına alıp yumuşak ele yapışmayan hamur elde.
- Yumurta büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlıyoruz.
- Yağlanmış tepsiye diziyoruz.
- Yumurta sarısı sürüp susam ve çörekotu serpip 180 derecelik fırında önceden ısıtılmış 15- 20 dakika kadar kontrollü pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder