Köz Biber Çorbası (Glutensiz Ve Tahılsız) Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet kapya biber
- 1 adet küçük kabak
- 1 küçük kuru soğan
- 2 su bardağı kaynar su
- Sadeyağ
- İç yağı
- Nane
Köz Biber Çorbası (Glutensiz Ve Tahılsız) Tarifi Yapılışı
- Biberleri güzelce yıkayıp kuruladıktan sonra pişirme kağıdı serdiğim fırın tepsine dizip 180 derece fırında üzerleri hafif kararana kadar közledim.
- Soğuyan biberleri soyup küp şeklinde doğradım.
- Yemeklik doğradığım soğanı yağda kavurup üzerine kabak ve biberleri ilave ettim.
- Bir tur çevirdikten sonra kaynar su ve tuzunu ekleyip pişirdim.
- Sonra blenderdan geçirip nane serperek servis ettim. Sağlık afiyet olsun 🌸.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder