2 Temmuz 2021 Cuma

Ceviz Tatlısı Tarifi

 

Ceviz Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı süt
  • 2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı yoğurt
  • 1 tutam tuz
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı + yarım su bardağından 1 parmak eksik un

Şerbeti İçin

  • 2,5 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

İçi İçin

  • Bıçakla iri kıyılmış ceviz

    Ceviz Tatlısı Tarifi Yapılışı

  • Hamur yoğrulur. Yarım saat oda sıcaklığında dinlendirilir. Cevizden biraz büyük olacak şekilde parçalar koparılır (Toplamda 23-25 adet arası parça elde ediyorsunuz) hamur oval olacak şekilde düzleştirilir.
  • İçine uzunlamasına ceviz parçaları yerleştirilir. İki ucu birleştirilip ters kısmı çevrilir. Birleştirilen kısım altta kalır hafif ileri geri hareketle birleştirme kısmı düzeltilir. Tepsiye dizilir.
  • 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 35 dakika pişirilir (Her fırın farklılık gösterebilir, kontrollü pişirin. Şerbet verince de rengi koyulaşacak)
  • Pişen tatlı fırından çıkarılır ve şerbeti sıcak dökülür. (hem tatlı hem de şerbet sıcak olacak) bir gece dinlendirilerek ertesi gün servis edilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder