Ceviz Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı süt
- 2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı yoğurt
- 1 tutam tuz
- Yarım paket kabartma tozu
- 3 su bardağı + yarım su bardağından 1 parmak eksik un
Şerbeti İçin
- 2,5 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
İçi İçin
- Bıçakla iri kıyılmış ceviz
Ceviz Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Hamur yoğrulur. Yarım saat oda sıcaklığında dinlendirilir. Cevizden biraz büyük olacak şekilde parçalar koparılır (Toplamda 23-25 adet arası parça elde ediyorsunuz) hamur oval olacak şekilde düzleştirilir.
- İçine uzunlamasına ceviz parçaları yerleştirilir. İki ucu birleştirilip ters kısmı çevrilir. Birleştirilen kısım altta kalır hafif ileri geri hareketle birleştirme kısmı düzeltilir. Tepsiye dizilir.
- 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 35 dakika pişirilir (Her fırın farklılık gösterebilir, kontrollü pişirin. Şerbet verince de rengi koyulaşacak)
- Pişen tatlı fırından çıkarılır ve şerbeti sıcak dökülür. (hem tatlı hem de şerbet sıcak olacak) bir gece dinlendirilerek ertesi gün servis edilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder