Porsiyonluk Köstebek Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Keki İçin
- 4 yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un (200 ml ölçülü)
Kreması İçin
- 2 paket kremşanti
- 1 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı labne
- 3 yemek kaşığı damla çikolata
- 2 yemek kaşığı dolusu rendelenmiş sütlü çikolata
- 2 adet muz
Porsiyonluk Köstebek Pasta Tarifi Yapılışı
- Yumurta ve şeker köpük köpük olup iyice kabarana kadar çırpılır. Önce sıvı malzemeler eklenir karıştırılır.
- Ardından kuru malzemeler elenerek eklenerek çırpılır. Dikdörtgen fırın tepsisine yağlı kağıt serilir ve kek harcı üzerine dökülerek iyice yayılır.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dakika pişirilir. (kürdan testi yapın, eğer kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir)
- Kreması için, kremşanti ile süt çırpılır. Labne ve çikolata parçaları eklenir, karıştırılır. Buzdolabında en az bir saat kıvam alması sağlanır (Ben kolay pay etmek için sıkma torbasına koydum) kek pişince soğumaya bırakılır, soğuyunca bardakla pay edilir.
- Kenardaki kırıntılar rondodan geçirilerek kum haline getirilir. Yuvarlak kek dilimlerine dilimlenmiş muz konulur ve kremadan sıkılır.
- Kubbe şekli verilir ve kek kırıntılarına bulanır. Ağzı kapaklı bir kaba konularak buzdolabında dinlendirilir (Üzeri açık koymamanızı tavsiye ederim kek kırıntıları sertleşmesin) afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder