Çilek Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg çilek
- 5 su bardağı şeker
- 1 çay kaşığı tepeleme tereyağ
- 1 çay kaşığı limontuzu
Çilek Reçeli Tarifi Yapılışı
- Çilekleri güzelce birkaçdefa yıkayalım.
- Yaprağını ayıklayıp birkez daha sudan geçirelim.
- Tencereye alalım.
- 5 su bardağı şekeri üzerine gezdirelim.
- Yarım çay bardağı suyu da gezdirdikten sonra kapağını kapatıp 3 saat bekletip ocağa alalım.
- Orta ateşte pişirmeye başlayalım.
- Arada bir karıştıralım.
- Şekeri eriyip kaynamaya başlayınca 1 çay kaşığı tepeleme tereyağı içine atalım. Köpüklenmeyi önleyecektir.
- Reçelimizin başından pek ayrılmayalım çünkü çilek çok taşır.
- 20 dakika kaynadıktan sonra limon tuzunu atıp 5dakika daha kaynatıp altını söndürelim.
- Kavanozlara doldurup🍓🍓 kullanılmamış yeni kapakla sıkıca kapatıp ters çevirelim.
- 1 gün bu şekilde beklesin kapaklarını tekrar kontrol edip bu sıcaklarda buzdolabında muhafaza edelim çok serin hiç güneş görmeyen yerde de muhafaza edebiliriz.
- Kapağını açıp yemeye başladıktan sonrada hep buzdolabında muhafaza edelim.
Afiyetle💐.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder