2 Temmuz 2021 Cuma

Çilek Reçeli Tarifi

 

Çilek Reçeli Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg çilek
  • 5 su bardağı şeker
  • 1 çay kaşığı tepeleme tereyağ
  • 1 çay kaşığı limontuzu

    Çilek Reçeli Tarifi Yapılışı

  • Çilekleri güzelce birkaçdefa yıkayalım.
  • Yaprağını ayıklayıp birkez daha sudan geçirelim.
  • Tencereye alalım.
  • 5 su bardağı şekeri üzerine gezdirelim.
  • Yarım çay bardağı suyu da gezdirdikten sonra kapağını kapatıp 3 saat bekletip ocağa alalım.
  • Orta ateşte pişirmeye başlayalım.
  • Arada bir karıştıralım.
  • Şekeri eriyip kaynamaya başlayınca 1 çay kaşığı tepeleme tereyağı içine atalım. Köpüklenmeyi önleyecektir.
  • Reçelimizin başından pek ayrılmayalım çünkü çilek çok taşır.
  • 20 dakika kaynadıktan sonra limon tuzunu atıp 5dakika daha kaynatıp altını söndürelim.
  • Kavanozlara doldurup🍓🍓 kullanılmamış yeni kapakla sıkıca kapatıp ters çevirelim.
  • 1 gün bu şekilde beklesin kapaklarını tekrar kontrol edip bu sıcaklarda buzdolabında muhafaza edelim çok serin hiç güneş görmeyen yerde de muhafaza edebiliriz.
  • Kapağını açıp yemeye başladıktan sonrada hep buzdolabında muhafaza edelim.
    Afiyetle💐.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder