2 Temmuz 2021 Cuma

Kazan Kebabı Urfa Usulü Tarifi

 

Kazan Kebabı Urfa Usulü Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet patlıcan
  • 3 orta boy soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 yemek kaşığı isot
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 adet domates
  • 2 adet patates
  • 750 gr az yağlı kıyma
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı su

    Kazan Kebabı Urfa Usulü Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle domatesleri küp küp doğrayıp pişireceğimiz tencerenin altına yerleştiriyoruz.
  • Sonra patlıcanların dibine vurmadan verev verev yani yan bir şekilde kesiyoruz ama kesinlikle dilimlemiyoruz. (fotoğrafta bakabilirsiniz. ).
  • Soğanlar yemeklik, maydanoz ince doğranır.
  • Salça, isot, karabiber, tuz, kıyma birleştirilir harmanlanır.
  • Patlıcanların aralarına iç malzeme doldurulur.
  • Tencereye yerleştirilir. Eğer kıyma fazla gelirse patates arasına da yapılabilir.
  • Tencereye sıvı yağ gezdirilir ve bir bardak su konulur ve orta ateşte pişirilir. Afiyet olsun 😊.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder