Kazan Kebabı Urfa Usulü Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet patlıcan
- 3 orta boy soğan
- Yarım demet maydanoz
- 2 yemek kaşığı isot
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 adet domates
- 2 adet patates
- 750 gr az yağlı kıyma
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı su
Kazan Kebabı Urfa Usulü Tarifi Yapılışı
- Öncelikle domatesleri küp küp doğrayıp pişireceğimiz tencerenin altına yerleştiriyoruz.
- Sonra patlıcanların dibine vurmadan verev verev yani yan bir şekilde kesiyoruz ama kesinlikle dilimlemiyoruz. (fotoğrafta bakabilirsiniz. ).
- Soğanlar yemeklik, maydanoz ince doğranır.
- Salça, isot, karabiber, tuz, kıyma birleştirilir harmanlanır.
- Patlıcanların aralarına iç malzeme doldurulur.
- Tencereye yerleştirilir. Eğer kıyma fazla gelirse patates arasına da yapılabilir.
- Tencereye sıvı yağ gezdirilir ve bir bardak su konulur ve orta ateşte pişirilir. Afiyet olsun 😊.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder