Fincanda Kadayıf Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kilo kadayıf
- 100 gram tereyağı
- 1,5 su bardağı dövülmüş ceviz
Şerbeti için
- 3, 5 su bardağı şeker
- 3,5 su bardağı su
- Nohut tanesi kadar limon tuzu
Fincanda Kadayıf Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle şerbet için malzemeleri tencereye alıp karıştırıyoruz. Şeker eriyip kaynamaya başlayınca 12-15 dakika daha kaynatıp ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
- Kadayıfı tepsiye boşaltıp elimizle dağıtıyoruz, yapışan kısımları açıyoruz (kadayıfı koparmıyoruz)
- Tereyağını eritip ılıyınca kadayıfın üzerine gezdiriyoruz. Elimizle yavaş yavaş harmanlayarak her tarafının eşit olarak yağlanmasını sağlıyoruz.
- Küçük kahve fincanını alıp üzerine bir miktar kadayıfımızdan koyuyoruz, kadayıfımızın biraz kenarlardan sarkmasını sağlıyoruz.
- Ortasına bir tatlı kaşığı kadar cevizden koyup sarkan kısımları üzerine kapatıp parmaklarımızla bastırıyoruz.
- Bastırdıktan sonra kadayıfımızın son hali fincanın yarısını biraz geçecek kadar olmalı.
- Son olarak kadayıfımızın bir tarafından hafifçe ittirerek kadayıfı fincandan çıkarıp tepsiye diziyoruz.
- Daha sonra 180 derecede ısınmış fırında güzelce kızarana kadar pişiriyoruz.
- Fırından çıkan tatlımızın ilk sıcağı çıkınca şerbetini döküyoruz.
- Soğuyan tepsimizin üzerini streç filmle kapatıp bir gün dinlendiriyoruz. O şekilde daha güzel olacaktır. Tatlımız hazır deneyeceklere afiyet olsun.Ben ölçü olarak fazla yaptığım için görselde adet olarak çok fazla görünebilir. Ben tarifi yazarken ölçüleri azaltarak yazdım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder