1 Temmuz 2021 Perşembe

Fincanda Kadayıf Tatlısı Tarifi

 

Fincanda Kadayıf Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo kadayıf
  • 100 gram tereyağı
  • 1,5 su bardağı dövülmüş ceviz

Şerbeti için

  • 3, 5 su bardağı şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • Nohut tanesi kadar limon tuzu

    Fincanda Kadayıf Tatlısı Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle şerbet için malzemeleri tencereye alıp karıştırıyoruz. Şeker eriyip kaynamaya başlayınca 12-15 dakika daha kaynatıp ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
  • Kadayıfı tepsiye boşaltıp elimizle dağıtıyoruz, yapışan kısımları açıyoruz (kadayıfı koparmıyoruz)
  • Tereyağını eritip ılıyınca kadayıfın üzerine gezdiriyoruz. Elimizle yavaş yavaş harmanlayarak her tarafının eşit olarak yağlanmasını sağlıyoruz.
  • Küçük kahve fincanını alıp üzerine bir miktar kadayıfımızdan koyuyoruz, kadayıfımızın biraz kenarlardan sarkmasını sağlıyoruz.
  • Ortasına bir tatlı kaşığı kadar cevizden koyup sarkan kısımları üzerine kapatıp parmaklarımızla bastırıyoruz.
  • Bastırdıktan sonra kadayıfımızın son hali fincanın yarısını biraz geçecek kadar olmalı.
  • Son olarak kadayıfımızın bir tarafından hafifçe ittirerek kadayıfı fincandan çıkarıp tepsiye diziyoruz.
  • Daha sonra 180 derecede ısınmış fırında güzelce kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Fırından çıkan tatlımızın ilk sıcağı çıkınca şerbetini döküyoruz.
  • Soğuyan tepsimizin üzerini streç filmle kapatıp bir gün dinlendiriyoruz. O şekilde daha güzel olacaktır. Tatlımız hazır deneyeceklere afiyet olsun.Ben ölçü olarak fazla yaptığım için görselde adet olarak çok fazla görünebilir. Ben tarifi yazarken ölçüleri azaltarak yazdım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder