Malzemeler
- 1 su bardağından biraz fazla süt
- Yarım su bardağından biraz fazla şeker
- 4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- 4 yemek kaşığı kakao
- 1 çay bardağı çekilmiş ceviz (isteğe bağlı)
- 380 gram petibör bisküvi (59 adet)
Ganajı için:
- Yarım paket krema (100 ml)
- 120 gram sütlü çikolata
- Üzerine parça fındık
Yapılışı
- İlk olarak uygun bir kaba sütü, şekeri, kakaoyu, eritilmiş tereyağını ve cevizi alarak karıştıralım.
- Bisküvileri çok fazla ufalamadan elimizle 4-5 parçaya bölerek karışıma ekleyelim.
- Bisküviler sıvı malzemeyle buluşunca yumuşuyor.
- Bütün malzemeler birleşinceye kadar karıştıralım.
- Hafif derinliği olan bir tencerenin içine streç film ya da temiz bir poşet geçirelim.
- Karışımı tencereye alalım.
- Kaşık ya da spatulayla bastırarak yerleştirelim.
- Üzerini poşet ya da streç filmle kapatarak dondurucuya kaldıralım ve 2 saat dinlendirelim.
- Pastayı çıkarmaya yakın ganajı hazırlayalım.
- Cezveye kremayı alarak kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtalım.
- Isınan kremanın içine çikolatayı ekleyelim.Karıştıralım ve ganajımız hazır.
- Çikolata ganaj soğuyunca pastaya son şeklini verelim.
- Pastayı servis tabağına alarak çikolata ganajı üzerine ekleyelim.
- Buzdolabında en az 30 dk dinlendirelim ki pastamız sabitlensin.
- Bu sürenin sonunda üzerini dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder