1 Temmuz 2021 Perşembe

Tencerede Şipşak Mozaik Pasta Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 su bardağından biraz fazla süt
  • Yarım su bardağından biraz fazla şeker
  • 4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 1 çay bardağı çekilmiş ceviz (isteğe bağlı)
  • 380 gram petibör bisküvi (59 adet)

Ganajı için:

  • Yarım paket krema (100 ml)
  • 120 gram sütlü çikolata
  • Üzerine parça fındık

Yapılışı

  1. İlk olarak uygun bir kaba sütü, şekeri, kakaoyu, eritilmiş tereyağını ve cevizi alarak karıştıralım.
  2. Bisküvileri çok fazla ufalamadan elimizle 4-5 parçaya bölerek karışıma ekleyelim.
  3. Bisküviler sıvı malzemeyle buluşunca yumuşuyor.
  4. Bütün malzemeler birleşinceye kadar karıştıralım.
  5. Hafif derinliği olan bir tencerenin içine streç film ya da temiz bir poşet geçirelim.
  6. Karışımı tencereye alalım.
  7. Kaşık ya da spatulayla bastırarak yerleştirelim.
  8. Üzerini poşet ya da streç filmle kapatarak dondurucuya kaldıralım ve 2 saat dinlendirelim.
  9. Pastayı çıkarmaya yakın ganajı hazırlayalım.
  10. Cezveye kremayı alarak kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtalım.
  11. Isınan kremanın içine çikolatayı ekleyelim.Karıştıralım ve ganajımız hazır.
  12. Çikolata ganaj soğuyunca pastaya son şeklini verelim.
  13. Pastayı servis tabağına alarak çikolata ganajı üzerine ekleyelim.
  14. Buzdolabında en az 30 dk dinlendirelim ki pastamız sabitlensin.
  15. Bu sürenin sonunda üzerini dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder