1 Temmuz 2021 Perşembe

Tam Kıvamında Kalıpta Islak Kek Tarifi

 

Tam Kıvamında Kalıpta Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un+3 yemek kaşığı
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı kakao

Sosu İçin

  • 1,5 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağından biraz fazla toz şeker
  • 4-5 yemek kaşığı kakao
  • Not sosu pişirip ılık dökelim

Üzeri İçin

  • 80 gram bitter çikolata

    Tam Kıvamında Kalıpta Islak Kek Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak yumurta ve şekerimizi köpürene kadar çırpalım.
  • Sırasıyla yoğurt, sıvı yağ kabartma tozu vanilya kakao unu ekleyerek kek hamurumuzu yapalım.
  • Kalıbımızı katı yağla, yağlayıp kek hamurumuzu dökelim. 180 derecelik fırında pişirelim.
  • Kek pişerken sosumuzu yapalım.
  • Not kekimiz pişince kalıptan çıktığını anladığımız zaman sosunu dökelim.
  • Kekimiz fırından çıkınca 5 dakika bekleyip ılık(soğumaya yakın )olan sosumuzu dökelim.
  • 2-3 saat bekleyip sosunu çeken kekimizi ters çevirip.
  • Üzerine benmari usulü erittiğimiz çikolatayı dökelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder