Tam Kıvamında Kalıpta Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un+3 yemek kaşığı
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı kakao
Sosu İçin
- 1,5 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağından biraz fazla toz şeker
- 4-5 yemek kaşığı kakao
- Not sosu pişirip ılık dökelim
Üzeri İçin
- 80 gram bitter çikolata
Tam Kıvamında Kalıpta Islak Kek Tarifi Yapılışı
- İlk olarak yumurta ve şekerimizi köpürene kadar çırpalım.
- Sırasıyla yoğurt, sıvı yağ kabartma tozu vanilya kakao unu ekleyerek kek hamurumuzu yapalım.
- Kalıbımızı katı yağla, yağlayıp kek hamurumuzu dökelim. 180 derecelik fırında pişirelim.
- Kek pişerken sosumuzu yapalım.
- Not kekimiz pişince kalıptan çıktığını anladığımız zaman sosunu dökelim.
- Kekimiz fırından çıkınca 5 dakika bekleyip ılık(soğumaya yakın )olan sosumuzu dökelim.
- 2-3 saat bekleyip sosunu çeken kekimizi ters çevirip.
- Üzerine benmari usulü erittiğimiz çikolatayı dökelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder