Hafifmi Hafif Pratik Kabak Kavurma Tarifi İçin Malzemeler
- 8-10 tane orta boy taze kabak
- 2 tane kuru soğan
- 5-6 tane orta boy domates
- 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
Hafifmi Hafif Pratik Kabak Kavurma Tarifi Yapılışı
- Öncelikle soğanları hafif büyük doğrayıp tencereye alıp yağını ekleyerek kavurmaya başlıyoruz.
- Soğanlar kavrulurken diğer yandan kabakları çok küçük olmayacak şekilde doğruyoruz (Ben kabuklarını soymadım ama büyük çatalla dışını çizdim şekilli oldu😍)
- Kabakları da tencereye ekleyince kısık ateşe alıp domatesleri doğrayıp kabakların üzerine döküyoruz.
- Üzerine tuz karabiber ve pul biberimizi de ekledikten sonra kısık ateşte kabaklar yumuşayana kadar çok sık olmayacak şekilde karıştırarak pişiriyoruz Hafif ılık şekilde servis yapabilirsiniz. Yufka ekmekle yemeniz tavsiyemdir 🤭😋 herkese afiyet şifa olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder