1 Temmuz 2021 Perşembe

Hafifmi Hafif Pratik Kabak Kavurma Tarifi

 

Hafifmi Hafif Pratik Kabak Kavurma Tarifi İçin Malzemeler

  • 8-10 tane orta boy taze kabak
  • 2 tane kuru soğan
  • 5-6 tane orta boy domates
  • 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber 

    Hafifmi Hafif Pratik Kabak Kavurma Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle soğanları hafif büyük doğrayıp tencereye alıp yağını ekleyerek kavurmaya başlıyoruz.
  • Soğanlar kavrulurken diğer yandan kabakları çok küçük olmayacak şekilde doğruyoruz (Ben kabuklarını soymadım ama büyük çatalla dışını çizdim şekilli oldu😍)
  • Kabakları da tencereye ekleyince kısık ateşe alıp domatesleri doğrayıp kabakların üzerine döküyoruz.
  • Üzerine tuz karabiber ve pul biberimizi de ekledikten sonra kısık ateşte kabaklar yumuşayana kadar çok sık olmayacak şekilde karıştırarak pişiriyoruz Hafif ılık şekilde servis yapabilirsiniz. Yufka ekmekle yemeniz tavsiyemdir 🤭😋 herkese afiyet şifa olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder