1 Temmuz 2021 Perşembe

Antep Fıstıklı Kadayıflı Kurabiyem Tarifi

 

Antep Fıstıklı Kadayıflı Kurabiyem Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı veya margarin
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı nişasta
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 su bardağı kavrulmuş kadayıf
  • 3 yemek kaşığı çekilmiş antep fıstığı
  • 2 paket vanilya
  • Aldığı kadar un

    Antep Fıstıklı Kadayıflı Kurabiyem Tarifi Yapılışı

  • Oda sıcaklığına gelen yağımızı uygun kabımıza alıp sırasıyla diğer malzemeleri de üzerine ekleyip ele yapışmayacak kıvam alana kadar un ekleyerek yoğuruyoruz (Kadayıfı marketlerde hazır kavrulmuş olanından da kullanabilirsiniz yada evde kendiniz uygun bir tavaya alıp kızarana kadar pişirip bu şekilde de kullanılabilirsiniz)
  • Uygun kıvama gelen hamurumuza istediğimiz şekli verip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
  • İşlem tamamlandığında dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz (Ben yalnızca bir kısmını çikolatayla süsledim) herkese afiyet şifa olsun 🤗👏🏻🥰😋

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder