1 Temmuz 2021 Perşembe

Kremalı Tavuk Sote Tarifi

 

Kremalı Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler

(4-5 kişilik)

(Su bardağımın ölçüsü 200 ml)

  • 2-3 adet tavuk göğsü
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3 dal yeşil soğan
  • 200 gr mantar
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1/2 (yarım) silme tatlı kaşığı karabiber
  • 2 tatlı kaşığı sebzeli çeşni
  • Tuz
  • 1 su bardağı krema (200 ml)
  • 1 su bardağı süt (200 ml)
  • 1 tatlı kaşığı nişasta

    Kremalı Tavuk Sote Tarifi Yapılışı

  • İlk önce tavuk göğsünü doğrayıp tavada kendi suyunu salana kadar pişirin.
  • Yağı ekleyip biraz kavurun.
  • Soğanı & sarımsağı yemeklik doğrayıp tavaya ekleyip devam kavurun.
  • Yeşil soğanları küçük küçük doğrayıp ekleyin.
  • Mantarları da doğrayıp ilave ettikten sonra biraz daha kavurun. Baharatları ekleyin.
  • Nişasta ve sütü karıştırıp krema ile tavaya aktarın.
  • Kısık ateşte kapağı açık olarak 5 dk kaynamaya bırakın. Sosu koyulaşacak. Pilav yada makarna ile servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!!!.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder