1 Temmuz 2021 Perşembe

Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi

 

Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 soğan
  • 1 patates
  • Az kimyon
  • Az karabiber
  • Tuz
  • Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı dolusu un

Sosu için:

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı pul biber

Terbiyesi için:

  • Yarım su bardağı süt
  • 1 yumurta sarısı

    Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi Yapılışı

  • 1 su bardağı mercimeği berrak suyu çıkana kadar yıkıyor üzerine 2 litre kadar su koyup kaynamaya bırakıyoruz.
  • Kaynamaya başlayınca patates ve soğanı ekleyip iyice püre olana kadar pişiriyoruz(burası püf noktası iyice pişmiş olmalı).
  • Püre kıvamına gelen mercimeği bir süzgeçten geçiriyor posasını atıyoruz.
  • Tencereye sıvı yağ ve unu alıp 2 dka kavuruyoruz kavrulan una tereyağ ekleyip eritiyor süzgecten geçirdiğimiz mercimeği ekliyoruz. Bi 10 dkka kaynasın.
  • Çorbanın kıvamını siz ayarlayın çok katıysa sıcak su ekleye bilirsiniz.
  • Terbiyesi için süt ve yumurta sarısını çırpıp içine çorbadan 2 kepçe koyup yumurtanın pişmeşine engel olarak çırpıyoruz.
  • Daha sonra terbiyeyi çorbaya ilave edip bi 5dkka kaynatıyoruz. Kaynayan çorbaya tuz karabiber ve kimyon ekleyip 1 2 dakika daha kaynatıp kapatıyoruz.
  • Sosu için sıvı yağı az ısıtıp üzerine pul biberi ekliyoruz. Biberi yakmadan ocaktan alıp süzgecten geçirip posasını atıyoruz.
  • Kaseye koyduğumuz çorbanın üzerine arzu ettiğimiz kadar sos ekleyip afiyetle yiyoruz:).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder