Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 soğan
- 1 patates
- Az kimyon
- Az karabiber
- Tuz
- Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı dolusu un
Sosu için:
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı pul biber
Terbiyesi için:
- Yarım su bardağı süt
- 1 yumurta sarısı
Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi Yapılışı
- 1 su bardağı mercimeği berrak suyu çıkana kadar yıkıyor üzerine 2 litre kadar su koyup kaynamaya bırakıyoruz.
- Kaynamaya başlayınca patates ve soğanı ekleyip iyice püre olana kadar pişiriyoruz(burası püf noktası iyice pişmiş olmalı).
- Püre kıvamına gelen mercimeği bir süzgeçten geçiriyor posasını atıyoruz.
- Tencereye sıvı yağ ve unu alıp 2 dka kavuruyoruz kavrulan una tereyağ ekleyip eritiyor süzgecten geçirdiğimiz mercimeği ekliyoruz. Bi 10 dkka kaynasın.
- Çorbanın kıvamını siz ayarlayın çok katıysa sıcak su ekleye bilirsiniz.
- Terbiyesi için süt ve yumurta sarısını çırpıp içine çorbadan 2 kepçe koyup yumurtanın pişmeşine engel olarak çırpıyoruz.
- Daha sonra terbiyeyi çorbaya ilave edip bi 5dkka kaynatıyoruz. Kaynayan çorbaya tuz karabiber ve kimyon ekleyip 1 2 dakika daha kaynatıp kapatıyoruz.
- Sosu için sıvı yağı az ısıtıp üzerine pul biberi ekliyoruz. Biberi yakmadan ocaktan alıp süzgecten geçirip posasını atıyoruz.
- Kaseye koyduğumuz çorbanın üzerine arzu ettiğimiz kadar sos ekleyip afiyetle yiyoruz:).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder