Kıymalı Patlıcan Çullama Tarifi İçin Malzemeler
- 150 gram kıyma (dana / yağlı)
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 4 adet patlıcan
- 1,5 su bardağı ev yapımı domates konservesi
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu (veya 2 diş sarımsak)
- 5-6 adet arpacık soğan (büyük)
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Tuz, karabiber, kırmızı toz biber
Kıymalı Patlıcan Çullama Tarifi Yapılışı
- Patlıcanlar fırında veya mangalda közlenir. Büyük küpler şeklinde doğranarak kenara alınır.
- Bir tencere içerisine yağlar konulup eritilir. Üzerine kıyma eklenerek kavrulur.
- Soğan ve sarımsak eklenerek kavurmaya devam edilir. Birkaç dk sonra biberler eklenir.
- Domates ve salça eklenerek karıştırılır, pişmeye bırakılır.
- Kaynamaya başladığı zaman patlıcan ve baharatlar eklenerek karıştırılır. Ocağın altı kısılarak pişmeye bırakılır.
Afiyet olsun🥏.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder