5 Temmuz 2021 Pazartesi

Kıymalı Patlıcan Çullama Tarifi

 

Kıymalı Patlıcan Çullama Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gram kıyma (dana / yağlı)
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 4 adet patlıcan
  • 1,5 su bardağı ev yapımı domates konservesi
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu (veya 2 diş sarımsak)
  • 5-6 adet arpacık soğan (büyük)
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Tuz, karabiber, kırmızı toz biber

    Kıymalı Patlıcan Çullama Tarifi Yapılışı

  • Patlıcanlar fırında veya mangalda közlenir. Büyük küpler şeklinde doğranarak kenara alınır.
  • Bir tencere içerisine yağlar konulup eritilir. Üzerine kıyma eklenerek kavrulur.
  • Soğan ve sarımsak eklenerek kavurmaya devam edilir. Birkaç dk sonra biberler eklenir.
  • Domates ve salça eklenerek karıştırılır, pişmeye bırakılır.
  • Kaynamaya başladığı zaman patlıcan ve baharatlar eklenerek karıştırılır. Ocağın altı kısılarak pişmeye bırakılır.
  • Afiyet olsun🥏.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder