5 Temmuz 2021 Pazartesi

Çilekli Muzlu Meybuz Tarifi

 

Çilekli Muzlu Meybuz Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı soğuk çilek püresi
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 2 adet soğuk olgun muz
  • 1 yemek kaşığı fındıklı krema
  • 2 yemek kaşığı çikolata parçacıkları
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 paket dr oetker toz jelatin

Üzeri süsleme malzemeler;

  • Çilek
  • Çikolata parçacıkları

    Çilekli Muzlu Meybuz Tarifi Yapılışı

  • Öncelik çilekleri rondodan çekelim.
  • Ardından karıştırma kasenin içine bırakalım.
  • 1 su bardağı süt ilave edelim, ardından balı toz jelatini ,muzu ,fındık kremayı ,çikolata parçacıklarını ekleyip birlikte el blendır ile çırpalım .
  • Ardından slikon kalıplara harcı paylaştıralım ve donması için difrizde bekletelim iyice donmuş meybuzları slikon kalıplardan çıkarıp servis tabağına bırakalım.
  • Üzerini çilek ve çikolata parçacıkları ile birlikte süsleyin afiyet olsun.
  • Not; bardak ölçüsü 200ml meybuz tarifini meybuz kalıplarına bırakıp dondurabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder