Çilekli Muzlu Meybuz Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı soğuk çilek püresi
- 1 su bardağı soğuk süt
- 2 adet soğuk olgun muz
- 1 yemek kaşığı fındıklı krema
- 2 yemek kaşığı çikolata parçacıkları
- 1 yemek kaşığı bal
- 1 paket dr oetker toz jelatin
Üzeri süsleme malzemeler;
- Çilek
- Çikolata parçacıkları
Çilekli Muzlu Meybuz Tarifi Yapılışı
- Öncelik çilekleri rondodan çekelim.
- Ardından karıştırma kasenin içine bırakalım.
- 1 su bardağı süt ilave edelim, ardından balı toz jelatini ,muzu ,fındık kremayı ,çikolata parçacıklarını ekleyip birlikte el blendır ile çırpalım .
- Ardından slikon kalıplara harcı paylaştıralım ve donması için difrizde bekletelim iyice donmuş meybuzları slikon kalıplardan çıkarıp servis tabağına bırakalım.
- Üzerini çilek ve çikolata parçacıkları ile birlikte süsleyin afiyet olsun.
Not; bardak ölçüsü 200ml meybuz tarifini meybuz kalıplarına bırakıp dondurabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder