4 Temmuz 2021 Pazar

Rus Kurabiye (Pryanik) Tarifi

 

Rus Kurabiye (Pryanik) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1,5 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 çimdik karbonat
  • 1 çimdik tuz
  • 3,5 su bardağı un (Kıvam bulana kadar un kullanacak azar azar ekleyin yumuşak hafif ele yapışan bir hamur olacak)

Glazür İçin

  • 1 yumurta akı
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2-3 çay kaşığı limon suyu

    Rus Kurabiye (Pryanik) Tarifi Yapılışı

  • Un hariç bütün malzemeyi derin bir kapta karıştırıyoruz unu azar azar ilave ediyoruz ister ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlıyoruz (Orjinali oklava yada merdaneyle açılıp çok ince olmamak kaydıyla bardak yada aparat ile yuvarlak kesiyoruz)
  • Yağlı kağıt serili yada yağlı fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişiriyoruz soğumaya alıyoruz.
  • Kurabiye soğurken biz glazürü hazırlıyoruz bir kasede yumurta akı pudra şekeri ve limonu iyice köpürene kadar çırpıyoruz.
  • İyice soğuyan kurabiyeleri glazüre batırıp sıcak fırında dışı kuruyana kadar 20 dakika tutuyoruz çayın kahvenin yanında servis yapıyoruz deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder