Sadrazam Lokumu (Muhteşem Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler
- 4 yumurta
- 1 bardak şeker
- 1 bardak un
- 1 paket kabartma tozu
Kreması İçin
- 2,5 su bardağı süt
- 2buçuk kaşık un
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
Üzerine
- 2 su bardak süt
- 1 su bardağı hindistan cevizi
Sadrazam Lokumu (Muhteşem Lezzet) Tarifi Yapılışı
- Yumurtayla şekeri 5 dakika çırpın. Unu ve kabartma tozunu söndürmeden ilave edip karıştırın. Yağlı kağıt serili tepsiye döküp 180derece de pişirin. Fırından çıkarır çıkarmaz sarıp üzerine nemli bir bez örtün.
- Süt, şeker ve unu karıştırıp pişirin. İndirmeye yakın vanilyayı ilave edin soğumaya bırakın. Soğuyan keki açıp pişirme kağıdını çıkarım.
- Önce ortadan ikiye kesin. Sonra da 6ya da 8e kesin. Üzerine krema sürüp sarın. Önce süte sonra hindistan cevizine bulayın. En az 4 5 saat dolapta bekletin. Bir gün önceden yaparsanız daha da güzel olur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder