Heidi'nin Sevdiği Köy Kokulu (Brötchen) Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım paket yaş maya
- 2.5 su bardağı un dikkatli ekleyin
Üzerine Sürmek İçin
- Maya süt ve şekeri karıştırıyoruz içine tuz ilave ediyoruz.
- Unu dikkatli ekleyerek yumuşak dokulu özlü bir hamur yapıyoruz üzerini örterek mayalanmaya bırakıyoruz.
- 3 hamuru 6 eşit parçaya bölerek beze yapıp kenara alıyoruz ilk yaptığımızdan başlayarak elimizle poğaça gibi açalım.
- Baş tarafından katlaya katlaya silindir yaparak kağıt serili tepsiye alıyoruz tekrar tepsi mayası için bekletiyoruz.
- Ekmeklerin üzerine fırçayla süt sürüp bıçakla çizikler atalım dikey biçimde.
- 200 derece fırında kontrollü olarak pişiriyoruz yaklaşık 35 dakika.
- Pişen ekmekleri soğuması için ayrı kuru bir bezin üzerine alıyoruz ekmekler hazır. Afiyet olsun.
- Fırına vermeden 1 yemek kaşığı süt
Heidi'nin Sevdiği Köy Kokulu (Brötchen) Ekmeği Tarifi Yapılışı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder