1 Temmuz 2021 Perşembe

Heidi'nin Sevdiği Köy Kokulu (Brötchen) Ekmeği Tarifi

 

Heidi'nin Sevdiği Köy Kokulu (Brötchen) Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım paket yaş maya
  • 2.5 su bardağı un dikkatli ekleyin

Üzerine Sürmek İçin

  • Maya süt ve şekeri karıştırıyoruz içine tuz ilave ediyoruz.
  • Unu dikkatli ekleyerek yumuşak dokulu özlü bir hamur yapıyoruz üzerini örterek mayalanmaya bırakıyoruz.
  • 3 hamuru 6 eşit parçaya bölerek beze yapıp kenara alıyoruz ilk yaptığımızdan başlayarak elimizle poğaça gibi açalım.
  • Baş tarafından katlaya katlaya silindir yaparak kağıt serili tepsiye alıyoruz tekrar tepsi mayası için bekletiyoruz.
  • Ekmeklerin üzerine fırçayla süt sürüp bıçakla çizikler atalım dikey biçimde.
  • 200 derece fırında kontrollü olarak pişiriyoruz yaklaşık 35 dakika.
  • Pişen ekmekleri soğuması için ayrı kuru bir bezin üzerine alıyoruz ekmekler hazır. Afiyet olsun.
  • Fırına vermeden 1 yemek kaşığı süt

    Heidi'nin Sevdiği Köy Kokulu (Brötchen) Ekmeği Tarifi Yapılışı


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder