Malzemeler
- 1 paket tavuk göğsü
- 1 paket tavuk pirzola (Kalçalı butta kullanabilir)
- Yarım tatlı kaşığı tereyağı
- 1 paket lavaş
- 2 adet domates
- Kıvırcık
Sosu İçin
- 1 adet büyük boy soğan
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı tereyağı eritilmiş
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 büyük diş sarımsak
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1,5 yemek kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- Pul biber
- Karabiber
Yapılışı
- Soğanı robottan geçirelim ve suyunu süzgeç yardımıyla kabımıza ayıralım. Sos için kalan tüm malzemeleri de eklenerek güzelce karıştıralım. Tavuk göğsünü 3 parçaya bölelim ve diğer tavuklarla sosun içine koyalım ve iyice harmanlayalım.
- Üzerini streçle kapatıp buzdolabında 2 saat dinlendirin. Sonra pişirme kağıdı üzerine tavukları üst üste dizelim ve rulo şeklinde saralım. Kenar kısımları elimizle çevirerek iyice kapatalım ve derin dondurucuda 1 gece bekletelim.
- Kullanmanıza yakın yarım saat önceden çıkaralım. Hepsini kullanmak istemezseniz buzu çözülmeden geri koyabilirsiniz. Dilediğiniz zaman çıkarıp tekrar kullanabilirsiniz. Yaklaşık bir aya yakın dondurucuda bekletilebilir.
- Dönerimizi ince dilim keselim. Tavaya sıvı yağ ekleyip tavukları pişirelim. Sade terayağda kullanabilirsiniz. Pişen dönerimize yarm tatlı kaşığı terayağı ekleyip karıştıralım ve kalan dönerler içinde aynı işlemi uygulayalım. Lavaşımızı dönerlerin üzerine bastıralım. İçerisine.
- Dönerimizi koyalım ve domates kıvırcık kesip arasına yerleştirin, üzerine pul biber serpebilirsiniz. İki yandan kıvırıp saralım.
- Üzerine tost makinesi ile bastırıp şekil verebilirsiniz. Tavuk döner servise hazır,
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder