Süzme Yoğurtlu Fırınlanmış Kabak Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet orta boy kabak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz, baharatlar (Kırmızı toz biber, karabiber)
Yoğurt Sos İçin
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- 1 çay bardağı yoğurt
- 5-6 dal dereotu ( kıyılmış)
- 1 diş sarımsak rende
- Az tuz
Domates Sos İçin
- 2-3 adet domates rendesi
- 1 diş sarımsak rendesi
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz, pul biber
Süzme Yoğurtlu Fırınlanmış Kabak Salatası Tarifi Yapılışı
- İlk olarak kabaklar yıkanır, ince bir şekilde kabukları soyulur ya da çatalla çizikler atılır (İsterseniz direkt kullanın ) ince dilimlenir.
- Zeytinyağı tuz baharatlar eklenir ve karıştırılır. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede fanlı ayarda 20-25 dakika pişirilir. Bu şekilde hafif kızaracaklar. Pişerken kontrol edelim.
- Domates sos için malzemeler tencereye alınır ve biraz suyunu çekene kadar pişirilir. Sonrasında oda sıcaklığında soğumaya bırakılır.
- Yoğurt sos için malzemeler uygun bir kasede karıştırılır. Dereotu çok yakışıyor. Sevmiyorsanız eklemeyebilirsiniz.
- Yoğurt karışımı uygun bir tabağa alınır. Üzerine domates sos eklenir. Son olarak kabak dilimleri ilave edilir. Servis yapılır. Afiyet olsun 🌸
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder