1 Temmuz 2021 Perşembe

Süzme Yoğurtlu Fırınlanmış Kabak Salatası Tarifi

 

Süzme Yoğurtlu Fırınlanmış Kabak Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet orta boy kabak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz, baharatlar (Kırmızı toz biber, karabiber)

Yoğurt Sos İçin

  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 5-6 dal dereotu ( kıyılmış)
  • 1 diş sarımsak rende
  • Az tuz

Domates Sos İçin

  • 2-3 adet domates rendesi
  • 1 diş sarımsak rendesi
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz, pul biber

    Süzme Yoğurtlu Fırınlanmış Kabak Salatası Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak kabaklar yıkanır, ince bir şekilde kabukları soyulur ya da çatalla çizikler atılır (İsterseniz direkt kullanın ) ince dilimlenir.
  • Zeytinyağı tuz baharatlar eklenir ve karıştırılır. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede fanlı ayarda 20-25 dakika pişirilir. Bu şekilde hafif kızaracaklar. Pişerken kontrol edelim.
  • Domates sos için malzemeler tencereye alınır ve biraz suyunu çekene kadar pişirilir. Sonrasında oda sıcaklığında soğumaya bırakılır.
  • Yoğurt sos için malzemeler uygun bir kasede karıştırılır. Dereotu çok yakışıyor. Sevmiyorsanız eklemeyebilirsiniz.
  • Yoğurt karışımı uygun bir tabağa alınır. Üzerine domates sos eklenir. Son olarak kabak dilimleri ilave edilir. Servis yapılır. Afiyet olsun 🌸

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder