Malzemeler
- 3 adet iri soğan ( robotta çekilecek)
- 1,5 çay bardağı has zeytinyağı ( büyük boy bardak)
- 3 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı pilavlık bulgur
- 3 su bardağı sıcak su (göz kararı)
- 2 silme yemek kaşığı domates salçası
- Tuz, karabiber, pul biber, toz biber, kimyon, kuru nane
- 3 avuç kıyılmış maydanoz
- Su bardağı ölçüm 220 ml
- ( bu malzeme için 220 adet taze asma yaprağı kullandım) içini daha az koyarsanız dahada fazla sarma çıkacaktır.
Yapılışı
- Önce pirinç̧leri güzelce yıkayıp süzgeçle süzüyoruz.
- Genişçe bir tavaya 1, 5 çay bardağı zeytin yağını koyup üzerine robotta iyice çektiğimiz soğanları ekleyip kavuruyoruz.
- Üzerine salçayı koyup kavurmaya devam ediyoruz.
- Pirinci ve bulguru ekleyip karıştırıyoruz.
- Sıcak su ve tüm baharatını da ilave edip tadını kontrol edip kısık ateşte ağzı kapalı suyunu çekene dek pişiriyoruz.
- Ocaktan alıp ince kıydığımız maydanozu da ekleyip karıştırıyoruz.
- Yaprak içimiz hazır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder