1 Temmuz 2021 Perşembe

Yaprak Sarması İçi Nasıl Hazırlanır? Tarifi

 

Malzemeler

  • 3 adet iri soğan ( robotta çekilecek)
  • 1,5 çay bardağı has zeytinyağı ( büyük boy bardak)
  • 3 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 3 su bardağı sıcak su (göz kararı)
  • 2 silme yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz, karabiber, pul biber, toz biber, kimyon, kuru nane
  • 3 avuç kıyılmış maydanoz
  • Su bardağı ölçüm 220 ml
  • ( bu malzeme için 220 adet taze asma yaprağı kullandım) içini daha az koyarsanız dahada fazla sarma çıkacaktır.

    Yapılışı

  • Önce pirinç̧leri güzelce yıkayıp süzgeçle süzüyoruz.
  • Genişçe bir tavaya 1, 5 çay bardağı zeytin yağını koyup üzerine robotta iyice çektiğimiz soğanları ekleyip kavuruyoruz.
  • Üzerine salçayı koyup kavurmaya devam ediyoruz.
  • Pirinci ve bulguru ekleyip karıştırıyoruz.
  • Sıcak su ve tüm baharatını da ilave edip tadını kontrol edip kısık ateşte ağzı kapalı suyunu çekene dek pişiriyoruz.
  • Ocaktan alıp ince kıydığımız maydanozu da ekleyip karıştırıyoruz.
  • Yaprak içimiz hazır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder