10 Dakika Kurabiyesi (Peripellalı) Tarifi

 

10 Dakika Kurabiyesi (Peripellalı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı sürülebilir fındık ve çikolatalı karışık peripella (bim markalı)
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı kakao
  • 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı un

    10 Dakika Kurabiyesi (Peripellalı) Tarifi Yapılışı

  • Oda sıcaklığında ki sürülebilir peripella, yumurta, kakao ve kabartma tozu bir kapta karıştırılır.
  • Üzerine 1 su bardağı un eklenir ve yumuşak ele yapışmayan kıvamlı hamur elde edilir.
  • Undan una farklılık olduğundan artı olarak bir kaç yemek kaşığı ekleyebilirsiniz nitekim ben 2 yemek kaşığı kadar daha ekledim.
  • Yuvarladığımız ve üzerine parmağımızla bastırıp düzlediğimiz kurabiyelerimizi yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize dizelim.
  • Hamurdan mini parçalar koparıp silindir şekli verip kürdanla ortasına iyice bastırıp kahve çekirdeğini andıran mini kahve yanı kurabiyelerimizide tepsimize yerleştirelim.
  • Şekil safhası size ve işçiliğinize kalmış.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırınımızda 10 dakika pişirelim eğer daha kıyır kıyır olmasını istiyorsanız da 13 dakika pişirelim ve soğumaya alalım.
  • Kapalı bir kavanoz içersinde bir haftaya yakın tazeliğini koruyor.

    Deneyenlere kolay gelsin, yiyenlere şifa olsun inşallah 👩🏻‍🏫🤗😇.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder