10 Dakika Kurabiyesi (Peripellalı) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı sürülebilir fındık ve çikolatalı karışık peripella (bim markalı)
- 2 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı kakao
- 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
10 Dakika Kurabiyesi (Peripellalı) Tarifi Yapılışı
- Oda sıcaklığında ki sürülebilir peripella, yumurta, kakao ve kabartma tozu bir kapta karıştırılır.
- Üzerine 1 su bardağı un eklenir ve yumuşak ele yapışmayan kıvamlı hamur elde edilir.
- Undan una farklılık olduğundan artı olarak bir kaç yemek kaşığı ekleyebilirsiniz nitekim ben 2 yemek kaşığı kadar daha ekledim.
- Yuvarladığımız ve üzerine parmağımızla bastırıp düzlediğimiz kurabiyelerimizi yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize dizelim.
- Hamurdan mini parçalar koparıp silindir şekli verip kürdanla ortasına iyice bastırıp kahve çekirdeğini andıran mini kahve yanı kurabiyelerimizide tepsimize yerleştirelim.
- Şekil safhası size ve işçiliğinize kalmış.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırınımızda 10 dakika pişirelim eğer daha kıyır kıyır olmasını istiyorsanız da 13 dakika pişirelim ve soğumaya alalım.
Kapalı bir kavanoz içersinde bir haftaya yakın tazeliğini koruyor.
Deneyenlere kolay gelsin, yiyenlere şifa olsun inşallah 👩🏻🏫🤗😇.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder