Arabalı Şeker Hamurlu Doğum Günü Pastası Tarifi İçin Malzemeler
Pandispanya İçin
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 4 yemek kaşığı ılık su
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 su bardağı un
- 1 su bardağı süt (Keki ıslatmak için)
Arasına
- 1 paket pasta kreması
- 1 kase antep fıstığı
Üzeri İçin
- Sarı şeker hamuru
- 1 kase nişasta (Şeker hamurunu açmak için)
- Bonibon şeker
Arabalı Şeker Hamurlu Doğum Günü Pastası Tarifi Yapılışı
- Yumurta akları ile yumurta sarıları ayrı ayrı kaplara alınır.
- Yumurta akına ılık su eklenip mikser ile köpük oluncaya kadar çırpılır.
- Yumurta sarılarına şeker eklenerek iyice çırpılır.
- Daha sonra spatula yardımı ile alttan üste doğru yavaş yavaş karıştırılarak yumurta sarıları, köpük olan yumurta aklarının üzerine eklenerek karıştırılır.
- Aynı şekilde karıştırmaya devam edilerek vanilya, kabartma tozu ve un yavaş yavaş ilave edilir.
- Hazır olan pandispanya hamuru yağlanmış kek kalıbına konulur.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü olarak pişirilir.
- Pasta kreması üzerindeki tarife göre hazırlanır.
- Pandispanya önce ortadan ikiye bölünür.
- Daha sonra araba şekli vermek için yanlardan fotoğraftaki gibi kesilir.
- Kekin ilk katı önce süt ile ıslatılır; sonra üzerine pasta kreması sürülür.
- İkinci kat kek konulup yine sütle ıslatılır.
- Kesilen parçalar da süt ile ıslatılıp, aralarına pasta kreması konularak dik şekilde araba şekli verilerek pastanın üzerine yerleştirilir.
- Şeker hamuru nişasta ile birlikte mardaneyle pastayı kaplayacak ölçüde açılır.
- Pastanın üzeri şeker hamuru ile kaplanıp, fazlalıkları bıçak ile kesilerek düzeltilir.
- Pastanın üzerini ben şeker hamurlu çubuk kurabiyeler, bonibon ve şeker hamuru ile cam, far, tekerlek gibi araba şekilleri yaparak süsledim.
- Farklı renk şeker hamuru olmadığı için çikolata ile renklendirmeye çalıştım:) siz de istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder