İki Renkli Arpa Şehriye Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 büyük kahve fincanı şehriye
- 3 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 fincan et suyu yoksa hiç farketmez
- 2 fincan kaynar su
- Et suyu kullanmayan 3 fincan su kullanılacak
İki Renkli Arpa Şehriye Pilavı Tarifi Yapılışı
- Sıvı yağ ve 1 fincan şehriye tencereye alınır kavrulur.
- Rengi kahve rengi olunca içine tereyağı tuz ilave edilir yağ eriyince diğer şehriye ilave edilir suyu et suyu konulur.
- Kaynayınca altı kısılır suyunu çekince bir havlu peçete kapatılır.
- Buharını çekmesi için 5 dakika demlendikten sonra pilavımız servise hazır afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder