Asla Yumuşamayan Hakiki Tulumba Tatlısı Tarifi Malzemeler
Hamuru için;
- 50 gr tereyağı
- 2 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- Yarım çay kaşığı tuz
- 2 su bardağı un
- 3 adet yumurta
- Yarım çay bardağı irmik
Şerbeti için;
- 3 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı limon suyu
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Yapılışı
- İlk olarak tatlımızın şerbetini hazırlayalım. Bunun için uygun bir tencereye şeker ve suyu alarak kaynamaya bırakalım.
- 15 dakika kaynayan şerbete limon suyunu ilave ederek 5 dakika daha kaynatalım ve soğuması için kenara alalım.
- Oda ısısına gelen şerbeti buzdolabına kaldıralım.
- Tatlımızın hamurunu hazırlamak için uygun bir tencereye tereyağını alalım.
- Üzerine su, limon suyu, toz şeker ve tuzu ekleyerek karıştıralım.
- Yağ eridikten sonra unu ilave edelim ve spatula yardımı ile 3-4 dakika hiç topak kalmayacak şekilde karıştıralım.
- Ardından hamurumuzu ayrı bir kaba aktaralım ve spatula ile karıştıralım. Bu şekilde daha hızlı soğuyacaktır.
- Hamurun iyice soğuduğundan emin olduktan sonra yumurtamızın birini ekleyelim. Güzelce karıştırarak yumurtayı hamurumuza yedirelim.
- Diğer yumurtaları da aynı şekilde tek tek ilave ederek hamurumuza yedirelim.
- Son olarak irmiğimizi de ilave edip hamurumuzu son kez toparlayalım.
- Hamurumuzun bir kısmını yıldız ucu taktığımız hamur sıkma torbasına alalım.
- Ocağa aldığımız geniş bir tavanın içerisine yağı alalım ve hamurumuzdan sıkarak tulumba tatlılarımızı soğuk yağda kızartmaya başlayalım.
- Tatlılarımız güzelce kızardıktan sonra bir kevgir yardımı ile soğuk şerbete aktaralım ve 1-2 dakika kadar karıştırarak servis edelim. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder